Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017

Εξω από την Μύκονο έφτασαν τουρκικά πολεμικά πλοία - Εκαναν ασκήσεις με πραγματικά πυρά

Λίγες ώρες μετά την δημοσιοποίηση της αποδοχής εκ μέρους του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά της πρότασης του Τούρκου ομόλογου του Μεβλούτ Τσαβούσογλου να επισκεφθεί την Άγκυρα στις 24 Οκτωβρίου, η Τουρκία κατ'αρχήν έστειλε σήμερα τον στόλο της στο κεντρικό Αιγαίο
 για ασκήσεις και εν συνεχεία εξέδωσε νέες NAVTEX για επιχειρήσεις στο Αρχιπέλαγος από τον βορρά μέχρι νοτιοανατολικά στην περιοχή του συμπλέγματος της Μεγίστης (Καστελόριζο). 
Με την NAVTEX 909/17 δέσμευσε σήμερα αιφνιδιαστικά την θαλάσσια περιοχή πυκνής ναυσιπλοΐας μεταξύ Άνδρου-Τήνου-Μυκόνου -Ικαρίας και Χίου και τα πλοία του τουρκικού Στόλου ασκήθηκαν με πραγματικά πυρά!
Λίγα μίλια από τις ακτές της Μυκόνου, όπου αράζουν οι θαλαμηγοί των Τούρκων εκατομμυριούχων και "ξεσαλώνουν" στα beach restaurant της παραλίας, το τουρκικό Ναυτικό εκτελούσε όλο το πρωί επιχειρήσεις!
Επίσης η Αγκυρα επανέρχεται και στην γνωστή πρακτική της πραγματοποίησης άσκησης από πολεμικό πλοίο με ρυμούλκηση υποβρύχιας συσκευής που παραπέμπει σε προσομοίωση σεισμογραφικής έρευνας εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στην περιοχή του Καστελόριζου ,στα διεθνή χωρικά ύδατα, αλλά σε περιοχή που καταφανώς ανήκει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα βάσει του Δικαίου της Θάλασσας. 
Ποιες περιοχές δέσμευσε αύριο η Τουρκία: Με την NAVTEX 912/17 για ασκήσεις με πραγματικά πυρά αύριο 21 Σεπτεμβρίου, μεταξύ Λέσβου -Χίου και Ψαρών.
Επίσης αύριο με την NAVTEX 913/17 δεσμεύθηκε η περιοχή μεταξύ Ευβοίας Χίου και Ψαρών.
Αυτή η «δραστηριότητα» αναπτύσσεται την στιγμή που χθες υπήρχε εξαιρετικά έντονη τουρκική δραστηριότητα στην Ανατολική Μεσόγειο με ασκήσεις αλλά και με αναγγελία νέων ερευνών από το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Barbaros σε περιοχές και εντός της κυπριακής ΑΟΖ. Είναι ενδεικτική της κατάστασης η εικόνα που αποτυπώθηκε χθες στην Κυπριακή ΑΟΖ και στο FIR Λευκωσίας με τις ασκήσεις και τις έρευνες που ανήγγειλαν παράνομα οι τουρκικές αρχές.
pronews