Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017

Γεωστρατηγικός πόλεμος με φόντο την Αλεξανδρούπολη....South Stream ,Ρωσία και Καραμανλής, Η.Π.Α και Καμμένος

Ο αμερικανός πρέσβης Τζέφρεϊ Πάιατ αποκαλύπτει τα σχέδια των ΗΠΑ για την ανάδειξη της Αλεξανδρούπολης σε ενεργειακό κόμβο της Ευρώπης

Στα στρατηγικά σχέδια των ΗΠΑ για ανάδειξη της Βόρειας Ελλάδας σε «πύλη εισόδου» για τη μεταφορά αερίου και αγαθών προς τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, αναφέρεται ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Geoffrey Pyatt, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον κομβικό ρόλο του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης ως ενεργειακού κόμβου.
 
Στις 7 Σεπτεμβρίου διοργανώθηκε από το Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση για την Ενεργειακή Οικονομία το 1ο Oil & Gas Forum που έλαβε χώρα στην ακριτική Αλεξανδρούπολη.
Στην ομιλία του, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα, αφού χαρακτήρισε την Αλεξανδρούπολη ως ιστορικό σταυροδρόμι αλλά και μελλοντικό ενεργειακό κέντρο, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αυτές οι πρωτοβουλίες στη βόρειο Ελλάδα, καθώς και η επέκταση του τερματικού σταθμού ΥΦΑ της περιοχής Ρεβυθούσα στο νότο, δημιουργούν την υποδομή για την εισαγωγή νέων πηγών φυσικού αερίου στην Ευρώπη, που δίνουν μεγαλύτερη ισχύ στους καταναλωτές και αμβλύνουν την επιρροή των προμηθευτών. Στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια έχετε μία παρόμοια ευκαιρία να προωθήσετε την οικονομική ανάπτυξη και να ενισχύσετε την ασφάλεια με την υλοποίηση αυτών των έργων τα οποία θα συνδέσουν  Την περιφερειακή ενέργεια κι η υποδομή. Και είμαι περήφανος του λέω ότι οι προμηθευτές υγραερίου των ΗΠΑ, για πρώτη φορά, εισέρχονται στην ευρωπαϊκή αγορά και θα μπορούσαν να αποτελέσουν σημαντικό παράγοντα στην προώθηση της ενεργειακής ασφάλειας.  Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με την Ελλάδα και την ευρωπαϊκή επιτροπή και όλους τους ευρωπαίους συμμάχους μας και εταίρους για να προωθήσουν την ευρωπαΐκή ενεργειακή ασφάλεια. Και μπορώ να πω κατηγορηματικά ότι πρόκειται για έναν τομέα όπου η Ελλάδα έχει ένα μεγάλο  Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος Τραμπ όταν επισκέφτηκε την Πολωνία πριν λίγο καιρό «Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα χρησιμοποιήσουμε ποτέ την καρδιά για να εξαναγκάσουν τα έθνη σας και δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε άλλους να το κάνουν». Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να είναι ένας κρίσιμος εταίρος για να μας βοηθήσει  να επιτύχουμε αυτόν το στόχο για όλη την Ευρώπη».

 
Γεωστρατηγικός πόλεμος και όχι Γεωστρατηγικά παιχνίδια....παιχνίδια έχει το jumbo