Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

«Αλλαχού Ακμπάρ» φώναζε ο δράστης των πυροβολισμών στο Στρασβούργο

 
Σύμφωνα με την Εισαγγελία ο ύποπτος φώναξε «Αλλαχού Ακμπάρ» κατά την επίθεση, ενώ φέρεται σύμφωνα με μαρτυρία του οδηγού ταξί που χρησιμοποίησε για να διαφύγει είναι επίσης τραυματισμένος.
Υπό κράτηση βρίσκονται τέσσερα άτομα που φέρονται να συνδέονται με τους πυροβολισμούς στο Στρασβούργο, σύμφωνα με την Εισαγγελία στο Παρίσι που διευκρίνισε ότι δύο άτομα είναι νεκρά και ένα ακόμα εγκεφαλικά νεκρό.
Χαρακτήρισε το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στο Στρασβούργο ως τρομοκρατικό χτύπημα.
Αναφορικά με την υπόθεση των πυροβολισμών, ο εισαγγελέας του Παρισιού Ρεμί Ετζ ο ύποπτος φώναξε «Αλλαχού Ακμπάρ» κατά την επίθεση. Σύμφωνα πάντα με την Εισαγγελία, ο οδηγός του ταξί που χρησιμοποίησε ο ύποπτος για να διαφύγει από το σημείο ανέφερε πως ο δράστης ήταν επίσης τραυματισμένος.
Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Λορέντ Νούνεζ σημείωσε, πάντως, ότι ο δράστης μπορεί να έχει φύγει από την χώρα.
«Δεν μπορεί να αποκλειστεί, ωστόσο, θέλω να πω ότι οι έλεγχοι στα σύνορα αμέσως ενισχύθηκαν και η περιοχή γύρω από το Στρασβούργο αποκλείστηκε. Δεν μπορώ να πω περισσότερα καθώς οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη» ανέφερε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Inter.
Η γαλλική αστυνομία έχει αυξήσει το επίπεδο ασφαλείας σε και έχει ενισχύσει τους ελέγχους στα σύνορα και στις χριστουγεννιάτικες αγορές «για να αποφύγει μιμητικές επιθέσεις».
Νωρίτερα, εκπρόσωπος της γερμανικής αστυνομίας ανέφερε ότι ο 29χρονος ύποπτος για την αιματηρή επίθεση στο Στρασβούργο είχε φυλακιστεί στη Γερμανία για κλοπή και απελάθηκε στη Γαλλία το 2017.
Συγκεκριμένα, είχε φυλακιστεί στη Γερμανία το 2016 και 2017 με κατηγορίες για κλοπή και είχε απελαθεί στη Γαλλία το 2017, ανέφερε η εκπρόσωπος, σύμφωνα με το Reuters. Πρόσθεσε δε, ότι είναι γνωστός στις γαλλικές αρχές ως ριζοσπαστικοποιημένος ισλαμιστής.
Αστυνομικοί αξιωματούχοι που μίλησαν στο AP υπό τον όρο της ανωνυμίας, ανέφεραν ότι ο ύποπτος είναι ο 29χρονος Γάλλος Σερίφ Τσεκάτ.
https://sputniknews.gr/kosmos/201812121611765-srasbourgo-pyrobolismoi-eisaggelia-gallia/