Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Ο Αρχιεπίσκοπος απλός θεατής, μπροστά στην απομάκρυνση της νεολαίας απο την εκκλησία !


Τον προβληματισμό του για τη διάκριση μεταξύ παιδείας και εκπαίδευσης, αλλά και για την απομάκρυνση του σχολείου από την Εκκλησία, εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο οποίος παρέστη σε ημερίδα με θέμα «Το μάθημα των θρησκευτικών σε Ελλάδα και Ευρώπη. Διαπιστώσεις-Προοπτικές».
Την ημερίδα διοργάνωσε η Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης κεντρικής Μακεδονίας και συμμετείχαν θεολόγοι της μέσης εκπαίδευσης, καθηγητές πανεπιστημίων, στελέχη της εκπαίδευσης και εκπρόσωποι της Εκκλησίας.
Ο Μακαριώτατος διαπίστωσε, πως το σχολείο ξεμακραίνει καθημερινά από την Εκκλησία και τις αλήθειες της, υπογραμμίζοντας πως «υπάρχει απόκλιση, η οποία δόμησε τις διαφορές μεταξύ παιδείας και εκπαίδευσης.
 Ωστόσο, άλλο είναι η παιδεία και άλλο η στεγνή εκπαίδευση», ανέφερε.
Για το θέμα της αντιμετώπισης της διδασκαλίας του μαθήματος των θρησκευτικών από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, είπε ότι «λείπει μία εγκύκλιος που να ξεκαθαρίζει με σαφήνεια τη θέση της Πολιτείας» στο θέμα αυτό και πρόσθεσε πως «μία τέτοια θα μπορούσε να είναι η απάντηση που έδωσε ο απερχόμενος υπουργός Παιδείας προς τον Συνήγορο του Πολίτη».
Προβληματισμό εξέφρασε και για τις προτάσεις από συλλόγους και ενώσεις Θεολόγων, από τους οποίους ζήτησε να είναι ρεαλιστές. «Δημιουργήθηκαν ομάδες που έκαναν τη διδασκαλία του χριστιανισμού ιδεολογία. Όμως, ο χριστιανισμός είναι βίωμα και τρόπος ζωής», σημείωσε.
παλιά δήλωση χωρίς σημερινό αποτέλεσμα
2009-02-16

/www.romiossini.com