Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

Πρώτη Ορθόδοξη Θεία Λειτουργία στην πόλη Castelo Branco της Πορτογαλίας

Στα πλαίσια της ποιμαντορικής επισκέψεως του Αρχιεπισκόπου Κορσούν Ιννοκεντίου στην Πορτογαλία, από 23 έως 27 Δεκεμβρίου του 2009, στην πόλη Castelo Branco τελέσθηκε για πρώτη φορά η Ορθόδοξη Θεία Λειτουργία.
Μέχρι τότε στην πόλη, η οποία είναι περικυκλωμένη από πυκνά δάση, τελούνταν μόνο δεήσεις σύμφωνα με το ορθόδοξο τυπικό και πραγματοποιούνταν κατηχητικές ομιλίες. Όλα αυτά ήταν πρωτοβουλίες της ορθόδοξης κοινότητας της Λισαβόνας του Πατριαρχείου Μόσχας. Στην πόλη, ευρισκομένη σε απόσταση 200 χλμ. βορειοανατολικά της πορτογαλικής πρωτεύουσας, διαμένουν αρκετοί ορθόδοξοι χριστιανοί οι οποίοι είναι οικονομικοί μετανάστες από την Ανατολική Ευρώπη. Οι βασικές τους απασχολήσεις, όπως και των ντόπιων κατοίκων είναι η προβατοκομία, η κηπουρική και η ελαιοκαλλιέργεια.
Αμέσως μετά τη Θεία Μυσταγωγία ο Αρχιεπίσκοπος Ιννοκέντιος κήρυξε τον θείο λόγο.
Να αναφερθεί ότι στην επίσκεψη του στην περιοχή αυτή της Πορτογαλίας ο Σεβασμιώτατος Ιννοκέντιος συνοδεύονταν από τον Προϊστάμενο της ενορίας των Αγίων Πάντων της Λισαβόνας Ηγούμενο Αρσένιο Σοκολώβ και τον Προϊστάμενο της ενορίας της Οσίας Ξένης Αγίας Πετρουπόλεως της πόλεως Θάρου πρωθιερέα Ιωάννη Γκερμποβέτσκυ.
www.mospat.ru