Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Ευρωπαϊκό ψήφισμα για την απαγόρευση των μιναρέδων; Και εμείς 'πνιγόμαστε' στα Τζαμιά !


Λίγες εβδομάδες μόνο μετά την ψηφοφορία των Ελβετών για την απαγόρευση των μιναρέδων, μια γερμανική δεξιά ομάδα σκοπεύει να χρησιμοποιήσει ένα νέο νόμο του Ευρωπαϊκού δικαίου προκειμένου να οργανωθεί ψήφισμα και στα 27 μέλη κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σύμφωνα με άρθρο της γερμανικής εφημερίδας Die Welt, η δεξιά αντί-μουσουλμανική ομάδα Pro NRW ελπίζει να ενώσει και τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές δεξιές ομάδες, πίσω από την εκστρατεία ενάντια στους μιναρέδες.
Όπως είπε χαρακτηριστικά στην Die welt o γενικός γραμματέας του Pro NRW, Markus Wiener: "Θα πραγματοποιήσουμε προεκλογική εκστρατεία, η οποία θα είναι κρίσιμη για το Ισλάμ.Βλέπουμε την κατασκευή των τζαμιών ως μια κίνηση επιθετική και ένα ισχυρό σύμβολο μουσουλμανικής κατάκτησης".


O Wiener προσθέτοντας είπε ότι η εκστρατεία δεν απευθύνεται "ειδικά κατά του Ισλάμ", αλλά, αντίθετα, στο "πρόβλημα των μη ευρωπαίων μεταναστών που προέρχονται από το Ισλάμ", ενώ η συζήτηση για ένα πιθανό δημοψήφισμα προγραμματίζεται για τις αρχές του επόμενου έτους.
Eλπίζoντας στην βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης δημοψήφισμα για το θέμα, η ομάδα προσβλέπει στη Συνθήκη της Λισαβόνας, η οποία έχει πλέον τεθεί σε ισχύ, όπου περιέχεται μια διάταξη για τα δημοψηφίσματα σχετικά τη συλλογή ενός εκατομμυρίου υπογραφών υπέρ του εν λόγω μέτρου.

Η Pro NRW αποτελεί απόφυση της ομάδας Pro Cologne, η οποία βρίσκεται κάτω από την παρακολούθηση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για την Προστασία του Συντάγματος, την εγχώρια υπηρεσία πληροφοριών της Γερμανίας.

To 2008 η ομάδα Pro Cologne, ξεκίνησε την προσπάθεια για την απαγόρευση κατασκευής τζαμιού στη Κολονία. Η ομάδα Pro NRW, αυξάνει τον αριθμό των εδρών της και παράλληλα προετοιμάζεται για τις εκλογές στις 9 Μαϊου.
Πηγή: Spiegel