Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Άρχισαν τα προβοκατόρικα κόλπα του παρελθόντος.....


Άγνωστοι επιτέθηκαν σε κεντρικό τζαμί της Ξάνθης, γράφοντας με μπογιά υβριστικά συνθήματα στους τοίχους και ζωγραφίζοντας άσεμνες εικόνες.
Το βράδυ της 8ης Δεκέμβρίου, άγνωστοι επιτέθηκαν στο τέμενος Sünne Cami της Ξάνθης. Σύμφωνα με την γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε η Μουφτεία της Ξάνθης, οι δράστες εκτός από τα υβριστικά συνθήματα που έγραψαν στα ελληνικά στην πόρτα και τους τοίχους του τεμένους έσπασαν και τα δύο μπροστινά παράθυρα του τζαμιού. Η επίθεση πάντως ανησύχησε τη μουσουλμανική κοινότητα της πόλης καθώς δεν είναι η μόνη το τελευταίο διάστημα.
Ο ιμάμης του τεμένους ειδοποίησε άμεσα την αστυνομία η οποία έσπευσε στον τόπο του συμβάντος και διενέργησε τη σχετική έρευνα, χωρίς όμως οι δράστες να έχουν βρεθεί ακόμη.

Όπως αναφέρει το τουρκικό TRT, ο Μουφτής της Ξάνθης, Ahmet Mete καταδίκασε με έντονο τρόπο την επίθεση που διαπράχθηκε εναντίον του τεμένους Sünne Cami».
 Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ανέφερε : «Να επανορθωθούν τα παιχνίδια και οι λανθασμένοι υπολογισμοί που απειλούν την ειρήνη και τη γαλήνη μεταξύ των Μουσουλμάνων και των Χριστιανών της περιοχής οι οποίες βασίζονται στο σεβασμό και ελπίζω ότι θα σταματήσουν τα πολιτικά παιχνίδια που θα θέσουν σε κίνδυνο την κοινωνική τάξη των ανθρώπων της περιοχής μας».
Αντίδραση υπήρξε και από τον μειονοτικό βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη, Μάτατζη Τσετίν. Σε αναφορά του στη Βουλή, αναφέρθηκε στην επίθεση, χαρακτηρίζοντάς τη «ένα ακόμη περιστατικό βεβήλωσης ιερού τόπου λατρείας που έλαβε χώρα στην Ξάνθη».
«Το νέο αυτό περιστατικό έχει καταδικαστεί από το σύνολο της τοπικής κοινωνίας και έχει προκαλέσει την αγανάκτηση του κόσμου» τονίζει ο κ. Μάντατζη Τσετίν καλώντας τον υπουργό προστασίας του πολίτη να ενεργήσει άμεσα προκειμένου να βρεθούν οι δράστες αυτών των επιθέσεων ενάντια στους ιερούς χώρους λατρείας.
«Ωμή τρομοκρατία σε βάρος της τουρκικής κοινότητας» χαρακτηρίζει την επίθεση στο τέμενος Sünne Cami, η Αντιεθνικιστική Κίνηση σε ανακοίνωση που εξέδωσε, τονίζοντας ότι το γεγονός αυτό δεν είναι μεμονωμένο. «Πριν από μια εβδομάδα περίπου το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο με απόφασή του απαίτησε οι τουρκόφωνοι ραδιοσταθμοί της Θράκης να εκπέμπουν ελληνικά, τουλάχιστον κατά 25%, ενώ γνωρίζει ότι δεν τους παρακολουθούν Έλληνες παρά μόνο Τούρκοι της μειονότητας» αναφέρει η Αντιεθνικιστική Κίνηση καταγγέλλοντας επιπλέον τον ξυλοδαρμό από αγνώστους και ενώπιων της αστυνομίας, ενός Τούρκου δημοσιογράφου της μειονότητας και κάνοντας λόγο για νέο πογκρόμ στη Θράκη.
www.tvxs.gr