Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Το Ισραήλ παραδέχεται ότι έπραττε παράνομες μεταμοσχεύσεις από Παλαιστινίους !


Το Ισραήλ παραδέχθηκε ότι γιατρός παθολόγους συγκέντρωνε όργανα από νεκρούς Παλαιστίνιους,χωρίς την έγκριση των οικογενειών τους η πρακτική αυτή είπε έληξε τη δεκαετία του 1990.
Η αποδοχή, από τον πρώην επικεφαλής της εγκληματολογικής υπηρεσίας του Ισραήλ επιβεβαιωσε παλαιότερο άρθρο σουηδικής εφημερίδας το οποίο το Ισραήλ είχε διαψεύσει.Η αποκάλυψη, εγινε σε τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ, Είναι πιθανό ότι θα προκαλέσει οργή στον αραβικό και μουσουλμανικό κόσμο και θα ενισχύσει το αρνητικό στερεότυπο του Ισραήλ και θα κάνει πιο εχθρική την στάση των Παλαιστινίων.
Ο Ahmed Tibi, ενας ισραηλινός Αραβικά βουλευτής, δήλωσε ότι η έκθεση ποινικοποιεί την στάση του ισραηλινού στρατού.
Η ιστορία εμφανίστηκε σε μια συνέντευξη με τον Δρ Yehuda Hiss, πρώην επικεφαλής του Abu Kabir Ιατροδικαστικό Ινστιτούτο κοντά στο Τελ Αβίβ. Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε το 2000 από έναν Αμερικανό ακαδημαϊκό τον Nancy Scheper-Hughes,

Το Ισραήλ έχει παραδεχθεί ότι η συγκέντρωση οργάνων από τα πτώματα των Παλαιστινίων και Ισραηλινών στη δεκαετία του 1990, χωρίς την άδεια από τις οικογένειές τους.Ορισμένοι από τους νεκρούς Παλαιστινίους από τους οποίους τα όργανα έχουν αφαρεθεί σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών επιδρομών.

Σύμφωνα με την συνέντευξη οι εργαζόμενοι στο ίδρυμα συγκέντρωναν δέρμα κερατοειδείς, καρδιακές βαλβίδες που προορίζονται για μεταμοσχεύσεις "Και το δέρμα πήγε σε μια ειδική τράπεζα του δέρματος, που ιδρύθηκε από τον στρατό, για τις χρήσεις τους», όπως για εγκαύματα.Ο Hiss δήλωσε "ότι οι άνθρωποι που έκαναν τη συγκομιδή αποστέλλονται από τους στρατιωτικούς. Είχαν συχνά φοιτητές ιατρικής»."Το έκαναν ανεπίσημα και χωρίς άδεια, και ήταν τεχνικά παράνομο», είπε.Το στρατιωτικό κατεστημένο έδωσε "κύρωση και την έγκρισή τους» με τις διαδικασίες, σύμφωνα με Scheper-Hughes.

Η συνέντευξη αναφέρθηκε στο κανάλι του Ισραήλ, επίσης, 2 τηλεόραση, η οποία παρατίθεται μια ισραηλινή στρατιωτική δήλωση ότι είπε: «Αυτή η δραστηριότητα που έληξε πριν από μια δεκαετία και δεν συμβαίνει πια."

Το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ δήλωσε στο Channel 2 έκθεση ότι κατά τον χρόνο των κατευθυντήριων γραμμών για τις μεταμοσχεύσεις "δεν ήταν σαφής" και ότι για τα τελευταία 10 χρόνια "Abu Kabir εργάζεται σύμφωνα με την ηθική και την εβραϊκή του νόμου".

Ο Scheper-Hughes, ο οποίος είναι καθηγητής της Ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϊ, έδωσε την συνέντευξη στην δημοσιότητα λόγω της διαμάχης το περασμένο καλοκαίρι του Ισραήλ με την σουδική εφημερίδα Aftonbladet η οποία σε δημοσίευμα της μιλούσε για παράνομη αφαίρεση οργάνων απο τον ισραηλινό στρατό απο νεκρούς Παλαιστινίους.

Το Ισραήλ αρνήθηκε τους ισχυρισμούς, αποκαλώντας τους αντισημιτικά, και το περιστατικό αυτό προκάλεσε εντάσεις, όταν η Σουηδία αρνήθηκε να ζητήσει συγνώμη για το άρθρο αυτό, λέγοντας ότι η ελευθερία του τύπου την εμπόδισε να παρέμβει.

Σύγκρουση θάνατοι »
Ωστόσο, δεν υπήρχαν ενδείξεις ότι το Ισραήλ είχε σκοτώσει Παλαιστινίους να λάβουν τα όργανά τους, όπως στο σουηδικό δημοσίευμα αναφέρθηκε. Donald Bostrom, η δημοσιογράφος του Aftonbladet, Είπε στο Al Jazeera: «το προσωπικό των Ηνωμένων Εθνών ήρθε και μου είπε ότι θα πρέπει να το δω αυτό το πολύ σοβαρό θέμα. Παλαιστίνιοι νέοι άνθρωποι εξαφανίζονται στις περιοχές και πέντε ημέρες αργότερα εμφανίζονται πίσω στα χωριά τους η αυτοψία δείχνει αφαίρεση οργάνων .

Ο Donald Bostrom, η δημοσιογράφος Aftonbladet, Είπε στο Al Jazeera: «το προσωπικό των Ηνωμένων Εθνών ήρθε και μου είπε ότι θα πρέπει να το δω αυτό το πολύ σοβαρό θέμα. Σωροί Παλαιστίνιων νέων ανδρών από τη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας των οποίων πο σοροί είχαν κατασχεθεί από τις ισραηλινές δυνάμειςς, επέστρεψαν στις οικογένειές τους με όργανα να τους λείπουν

Ο Bostrom είπε ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι οι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους για τα όργανά τους, αλλά ότι η έρευνα είναι απαραίτητη για να διαπιστωθεί αν υπήρχε μια πολιτική στον χώρο ή εάν τα όργανα που χρησιμοποιήθηκαν ήταν τυχαία.Πρόσθεσε ότι Hiss είναι το "κύριο κλειδί» για την επίλυση τέτοιων αναπάντητων ερωτήματων, αλλά ότι θα υπάρξει επίσης και άλλα άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση αυτή θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην αποκάλυψη της αλήθειας.

Ο Scheper-Hughes δήλωσε οτι ορισμένοι από τους νεκρούς Παλαιστινίους από τους των οποίων τα όργανα έχουν αφαιρεθεί σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών επιδρομών.

Ο Hiss απορρίφθηκε ως επικεφαλής του Abu Kabir το 2004 πάνω από παρατυπίες στη χρήση των οργάνων, αλλά εναντίον του κατηγορίες ήταν έπεσε τελικά. Κρατάει ακόμα τη θέση του επικεφαλής παθολόγος στο Ινστιτούτο.

Το Channel 2 TV ανέφερε ότι κατά τη δεκαετία του 1990, οι ειδικοί στο Abu Kabir παραδέχθηκαν την αφαίρεση συγκομιδή του δέρματος, κερατοειδείς, καρδιακές βαλβίδες και τα οστά από τα όργανα των ισραηλινών στρατιωτών, οι πολίτες του Ισραήλ, Παλαιστινίων και των αλλοδαπών εργαζομένων, συχνά δε χωρίς άδεια από τους συγγενείς.Ο Ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε με το πρόγραμμα, ότι η πρακτική έλαβε χώρα, αλλά πρόσθεσε: «Αυτή η δραστηριότητα που έληξε πριν από μια δεκαετία και δεν συμβαίνει πια."

al jajeera,guardian.co.uk
Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2009/12/to-israh.html#ixzz0aKFwcr5k