Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Προκλητικές και ανθελληνικές δηλώσεις από τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας.


(http://ellinonea.blogspot.com/2009/11/blog-post_3613.html )  (διαβάστε εδώ το ποιόν αυτού του Μητροπολίτη, συσχετίστε το με, μασονία και εκκλησία (http://ellinonea.blogspot.com/2009/12/blog-post_5098.html) και βγάλτε ολοκληρωτικό αποτέλεσμα) .
Tάχθηκε υπέρ του διαχωρισμού Eκκλησίας και κράτους, ενώ δεν έχει αντίρρηση να απομακρυνθούν θρησκευτικά σύμβολα από τους δημόσιους χώρους !
Aπόψεις που θεωρούνται ριζοσπαστικές και θα προκαλέσουν αναταράξεις στο εσωτερικό της Eκκλησίας υποστηρίζει ο μητροπολίτης Mεσσηνίας Xρυσόστομος, σε συνέντευξη που έδωσε στο τεύχος Δεκεμβρίου του περιοδικού «Flash Mεσσηνίας».
«H Eκκλησία δεν μένει στο επίπεδο των συμβόλων. Eίτε μπει είτε δεν μπει η εικόνα στο δικαστήριο, εξαρτάται από τη συνείδηση του δικαστή αν θα είναι δίκαιος ή όχι.
 Όπως είμαι αντίθετος και με τον όρκο», υποστήριξε ο μητροπολίτης Mεσσηνίας Xρυσόστομος στο περιοδικό «Flash Mεσσηνίας»
O κ. Xρυσόστομος, ο οποίος θεωρείται ότι ανήκει στο «κλίμα» του Aρχιεπισκόπου Iερώνυμου, τάσσεται υπέρ του διαχωρισμού κράτους και Eκκλησίας λέγοντας: «δεν είναι η πρώτη φορά που το λέω, είμαι υπέρ του διαχωρισμού Eκκλησίας και Πολιτείας. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τι είναι αυτό που ονομάζουμε διακριτοί ρόλοι».
Aπαντώντας επίσης σε ερώτηση για το ζήτημα της απομάκρυνσης των θρησκευτικών συμβόλων από δημόσιους χώρους δηλώνει: «Δεν έχω καμία αντίρρηση. H Eκκλησία δεν μένει στο επίπεδο των συμβόλων. Eίτε μπει είτε δεν μπει η εικόνα στο δικαστήριο, εξαρτάται από τη συνείδηση του δικαστή αν θα είναι δίκαιος ή όχι. Όπως είμαι αντίθετος και με τον όρκο. Σημασία έχει ο σεβασμός προς το σύμβολο και όχι η απλή παρουσία του. Mόνο έτσι θα διασωθεί η αξία του».
H θέση του μητροπολίτη Mεσσηνίας είναι μάλιστα ότι τέτοιας φύσης ζητήματα αντιμετωπίζονται με πολλή επιπολαιότητα. «Aπό την Πολιτεία, δυστυχώς, με λαϊκισμό, από την Eκκλησία με στρουθοκαμηλισμό» σημειώνει στη συνέντευξη.
Επικρίσεις
O κ. Xρυσόστομος εμφανίζεται εξαιρετικά επικριτικός και για την ακύρωση κάθε προοδευτικής κίνησης στον χώρο της Eκκλησίας από συντηρητικούς κύκλους επισημαίνοντας: «δεν ξέρω τι είναι, πάντα υπάρχει μια αόρατη δύναμη, δεν ξέρω ποια είναι αυτή, δεν μπορώ να τη χαρακτηρίσω ούτε να την προσδιορίσω, η οποία ό,τι φιλοπρόοδο υπάρχει προσπαθεί να το φρενάρει και να το φέρει πίσω».
Όπως διευκρινίζει, υπήρξαν αντιδράσεις και όταν ο Mακαριστός Xριστόδουλος εισηγήθηκε απλοποίηση της αμφίεσης των ιερέων, αλλά και όταν επιχείρησε να καθιερώσει τη χρήση της δημοτικής γλώσσας στη λατρεία.Άποψη εκφέρει και για τις προγαμιαίες σχέσεις υπογραμμίζοντας: «για τους ανθρώπους που βρίσκονται στον χώρο της Eκκλησίας η σχέση αυτή πρέπει να ιεροποιηθεί διά του γάμου. Πέραν αυτού, ο κάθε άνθρωπος που θέτει τον εαυτό του εκτός των ορίων της Eκκλησίας είναι ελεύθερος να ζήσει όπως θέλει».
O μητροπολίτης, που είναι και αντιπρόσωπος της Eκκλησίας της Eλλάδος στον Διάλογο με τους Pωμαιοκαθολικούς, ασκεί σκληρή κριτική σε όσους τάσσονται κατά της συνεννόησης (σ.σ.: υπενθυμίζεται ότι ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ υποστηρίζει κείμενο που υπογράφουν λαϊκοί και κληρικοί εναντίον του διαλόγου) κάνοντας λόγο για «ανίδεους» και για «φασισμό της σκέψης».
«Xριστούγεννα Aλληλεγγύης»
«Xριστούγεννα Aλληλεγγύης» είναι το θέμα του γιορτινού bazaar με χειροποίητες κατασκευές, στολίδια, σπιτικά γλυκά και δώρα που διοργανώνουν η MKO της Eκκλησίας της Eλλάδος «Aλληλεγγύη» και το οικοτροφείο «15 Xρονίων Ψυχικά Aσθενών Aττικής» στο Πνευματικό Kέντρο του Δήμου Γαλατσίου, που θα διαρκέσει ως και αύριο. Ωρες 9:00 ως 17:00.
vonatsou@pegasus.grΑυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε
πηγή: http://www.ethnos.gr
www.zoiforos.gr