Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

Ορθόδοξοι Ινδιάνοι της Αμερικής ! Κερδίζει έδαφος 'εναντι του καθολικισμού.


Σύντομα στην εκκλησία θα προστεθούν πολλές χιλιάδες πολίτες της Γουατεμάλας που θέλουν να δεχτούν την Ορθοδοξία. Αυτό αναφέρεται στο «NEWSru.com» με αναφορά στην ιστοσελίδα «Православие.Ru», στην οποία πρόσφατα έδωσε συνέντευξη ο Μητροπολίτης Όλης της Αμερικής και Καναδά, Ιωνάς, που επισκέφθηκε τη Μόσχα.
Οι περισσότεροι από τους πολίτες της Γουατεμάλας, που σκοπεύουν να γίνουν Ορθόδοξοι, ανήκουν στο λαό των Μάγια.
«Αν πάρουμε αυτούς τους πολίτες της Γουατεμάλας, καθώς και εκπροσώπους των αυτόχθονων πληθυσμών από άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής,τότε οι Ινδιάνοι θα μπορούσαν να γίνουν η κύρια εθνική ομάδα στην Αμερικανική Ορθόδοξη Εκκλησία. Προσωπικά, εγώ θα χαιρόμουν αυτό»,-είπε ο Μητροπολίτης Ιωνάς.

Ο Μητροπολίτης τόνισε, επίσης, ότι η Καθολική Εκκλησία γρήγορα χάνει την επιρροή της στη Λατινική Αμερική και η αιτία γι αυτό είναι οι στενοί δεσμοί της με τις ανώτερες τάξεις της κοινωνίας. «Ένα μεγάλο μέρος των φτωχών, που αποτελεί την πλειοψηφία του πληθυσμού της περιοχής, απογοητεύτηκε από τους Καθολικούς ποιμένες και εντάχθηκε στους Προτεστάντες, Μορμόνους και άλλους αιρετικούς», - εξήγησε ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αμερική.
Μιλώντας για τους Ινδιάνους Ορθοδόξους στην Αμερική, ο Μητροπολίτης Ιωνάς ανέφερε ότι ίσως σύντομα στην Αλάσκα πραγματοποιηθεί Συνέδριο Ορθοδόξων Ινδιανών. Με την οργάνωσή του ασχολείται ο πρυθιερεύς Μikle Olexa, ανθρωπολόγος στο επάγγελμα.
www.bogoslov.ru