Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ ΔΕΝ ΔΙΚΑΖΕΙ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΜΟΝΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ


Και εγκληματίας πολέμου και πρωθυπουργός !Κοσοβάρος αξιωματούχος ομολογεί πολιτικές δολοφονίες προς όφελος του πρωθυπουργού Θάτσι!
Ο Naim Blaca, πρώην στέλεχος της υπηρεσίας πληροφοριών του Κοσόβου (SHIK) και βετεράνος του UCK, ομολόγησε σε συνέντευξή του ότι συμμετείχε σε 17 παράνομες ενέργειες (δολοφονίες, απόπειρες δολοφονίας και απειλές) κατά πολιτικών αντιπάλων του πρωθυπουργού Hashim Thaci. Oι δολοφονίες διαπράχθηκαν κατ΄εντολή ανώτερων του στην SHIK για τη "προστασία των συμφερόντων του κράτους απέναντι σε ανατρεπτικές ενέργειες". Ο Blaca αντιλήφθηκε ότι οι στόχοι δεν ήταν μέλη των σερβικών μυστικών υπηρεσιών αλλά πολιτικοί αντίπαλοι, προερχόμενοι κυρίως από το κόμμα Δημοκρατική Λίγκα Κοσόβου (DSK).
Σύμφωνα με τον ίδιο, τις εντολές για τις δολοφονίες του τις έδινε απευθείας ο πρώην οπλαρχηγός του UCK Azem Sula, ο βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος Κοσόβου (DPK) Xhavit Haliti και ο υφυπουργός Εσωτερικών Fatmir Xhelili, όλοι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού Thaci. Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δαρδανίας (DSD) Gani Geci κατηγόρησε και αυτός δημοσίως τον Thaci ως εμπλεκόμενο στην υπόθεση.
Ο Βlaca οδηγήθηκε χθες στον ανακριτή με εντολή εισαγγελέα της Eulex, της αστυνομικής δύναμης της ΕΕ στο Κόσοβο.
strategy-geopolitics4.blogspot.com