Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΜΕ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ


ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΜΕ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ!
Σύμφωνα με δημοσίευμα της ε/φ Dnevnik, στον ιστότοπο της οργάνωσης Αλβανικός Εθνικός Στρατός [Albanian National Army – ANA] καταχωρίσθηκε, στις 28 Νοεμβρίου [σ.σ. ημέρα εορτασμού της αλβανικής σημαίας – ημέρα διακήρυξης της ανεξαρτησίας της Αλβανίας το 1912], ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία «ο ΑΝΑ είναι έτοιμος να αγωνιστεί υπέρ της απελευθέρωσης των εθνικών αλβανικών εδαφών, για την ένωση της Αλβανίας». Στο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης ότι ο ΑΝΑ προειδοποιεί από τον ιστότοπο της οργάνωσης τους Αλβανούς πολιτικούς από όλες τις «εθνικές αλβανικές περιοχές» να μην παίζουν με τη φωτιά γιατί μπορεί και να καούν. «Τους καλούμε να είναι προσεκτικοί όσον αφορά τα αλβανικά εδάφη γιατί υπάρχουν ακόμα στρατιώτες που είναι έτοιμοι να πεθάνουν γι’ αυτήν την ιερή γη.
 Οι πρόγονοί μας αγωνίστηκαν για τη γη αυτή, οι πατέρες μας φυλακίστηκαν και πολλοί αδελφοί μας σκοτώθηκαν. Λέμε πως φτάνει πια. Έρχεται η μέρα που ο αλβανικός λαός θα τους τιμωρήσει», αναφέρει η ανακοίνωση του ΑΝΑ, σύμφωνα με την Dnevnik, και συνεχίζει υπογραμμίζοντας ότι ο ΑΝΑ «θα αγωνιστεί ως τον τελευταίο μαχητή για την ενοποίηση των αλβανικών εδαφών και για να μην απομείνει ούτε σπιθαμή γης στους Σλάβους και στους Έλληνες κατακτητές, καθώς και στους προδότες Αλβανούς που τους υποστηρίζουν».

Σε σχετικό ρεπορτάζ του αλβανόφωνου τ/σ Alsat-M επισημαίνεται ότι ο ΑΝΑ έχει ιδρυθεί από βετεράνους μαχητές του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου [KLA], του Εθνικού Απελευθερωτικού Στρατού [NLA – έλαβε μέρος στις διεθνοτικές συγκρούσεις του 2001 στην πΓΔΜ] και του Απελευθερωτικού Στρατού του Πρέσεβο [σ.σ. Σερβία]. Σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα της ε/φ Vecer, ο ΑΝΑ αποτελεί τη στρατιωτική πτέρυγα του «Μετώπου για την Εθνική Ενοποίηση των Αλβανών» του οποίου η δράση εντός της πΓΔΜ είχε πρόσφατα καταγγελθεί από σερβικά ΜΜΕ .