Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

Δαιμονοποίηση της Ρωσίας για οτι συμβαίνει στην Ευρώπη

 
Κρεμλίνο: Συκοφαντία τα περί ρωσικής ανάμειξης στις διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων»
Για συκοφαντία μίλησε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολιάζοντας τα περί ρωσικής ανάμειξης στις διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων» που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα στη Γαλλία.
Ως εσωτερική υπόθεση της χώρας θεωρεί η Ρωσία τις διαδηλώσεις του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων» στη Γαλλία, με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, να σημειώνει ότι η Ρωσία δεν έχει παρέμβει στα ζητήματα άλλων χωρών, τονίζοντας ότι οι ισχυρισμοί περί ρωσικής ανάμειξης είναι συκοφαντία. 
«Θα ήθελα να πω ότι η Ρωσία θεωρεί τα πάντα που συμβαίνουν καθαρά εσωτερική υπόθεση της Γαλλίας. Δεν έχουμε παρέμβει και δεν πρόκειται να παρέμβουμε σε εσωτερικές υποθέσεις οποιασδήποτε χώρες, περιλαμβανομένης και της Γαλλίας», ανέφερε ο Πεσκόφ, μιλώντας σε δημοσιογράφους.
Όπως είπε, ακόμη, η Μόσχα δίνει μεγάλη σημασία στην ανάπτυξη των σχέσεων με το Παρίσι και σέβεται την κυριαρχία της Γαλλίας. 
Σημειώνεται ότι την Κυριακή ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Ιβ Λεντριάν, ανέφερε ότι η Γενική Γραμματεία Εθνικής Άμυνας και Ασφάλειας της Γαλλίας (SGDSN) ερευνά αναφορές, κατά τις οποίες η Ρωσία φέρεται να έχει ανάμειξη στις διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων».


https://sputniknews.gr/kosmos/201812101592611-kremlino-rwsia-diadhlwseis-kitrina-gileka/