Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

Ο ισραηλινός στρατός πυροβόλησε 3 μέλη της Hezbollah στα σύνορα με Λίβανο.

 
 
O ισραηλινός στρατός άνοιξε πυρ το Σάββατο το απόγευμα κατά 3 ατόμων που θεώρησε ύποπτα και που κατ΄αυτόν αποπειράθηκαν να προσεγγίσουν τα ισραηλινο-λιβανέζικα σύνορα στο βορρά της χώρας αναφέρουν ισραηλινά μίντια. Τα 3 άτομα ανήκαν στην λιβανέζικη Hezbollah.
Οι ισραηλινές δυνάμεις έριξαν προειδοποιητικά πυρά σε όχημα του στρατού Λιβάνου κοντά στη μπλε γραμμή αντιπαράθεσης που εγκατέστησε ο ΟΗΕ στα σύνορα Λιβάνου Ισραήλ, αναφέρει το πρακτορείο NNA το Σάββατο.
Οι πυροβολισμοί έπεσαν ανατολικά από το χωριό Λιβάνου το Meiss ej Jabal, κατά την επιχείρηση ταυτοποίησης τούνελ της Hezbollah κατά μήκος συνόρων.
« Οι στρατιώτες του εχθρού/Ισραήλ έριξαν πυρά στον αέρα αφότου στάθμευσαν κοντά στην Blue Line στο Qurum al-Sharqi περιοχή ανατολικά του Meiss ej Jabal, » σημειώνει το πρακτορείο. Οι δυνάμεις είπαν πως άνοιξαν πυρ κατά ενός οχήματος  που ανήκει στο λιβανέζικο στρατό που έκανε περίπολο ρουτίνας  στην περιοχή συνόρων υπό συνθήκες πυκνής ομίχλης…
Νωρίτερα σήμερα ο Νετανιάχου τηλεφώνησε στον Πούτιν για να τον ενημερώσει λεπτομερώς για την επιχείρηση της Τσαχάλ « Aσπίδα του Βορρά », ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή ο Πούτιν επέμεινε να διατηρηθεί η σταθερότηταστα ισρηλινο-λιβανέζικα σύνορα  συμβατά με την απόφαση 1701 Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σε συντονισμό με τη δύναμη  του ΟΗΕ στο Λίβανο την (FINUL).i24news.tv/sputnik
 
dimpenews.com