Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Συγκέντρωση πολλών δυνάμεων γύρω απο την Συρία, ο συνωστισμός θα φέρει πυρηνικό όλεθρο!

Η Σαουδική Αραβία μπορεί να στείλει στρατεύματα στη Συρία σε μια χερσαία επιχείρηση σε συνεργασία με την Τουρκία κόντρα… στους τζιχαντιστές, αναφέρει η Guardian.
Η Σαουδική Αραβική μπορεί να στείλει «χιλιάδες άνδρες των ειδικών δυνάμεων»
στο συριακό έδαφος «πιθανότατα σε συνεργασία με την Τουρκία» δήλωσε μια πηγή της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας στη Guardian.
Την Πέμπτη ο βοηθός του Σαουδάραβα πρίγκηπα και υπουργού Άμυνας, δήλωσε πως η χώρα του είναι διαθέσιμη για μια χερσαία επιχείρηση στη Συρία σε ένα διεθνή συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.
Η επιχείρηση θα αποφασιστεί στη σύνοδο του ΝΑΤΟ που θα λάβει χώρα την επόμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες, ανέφερε η ίδια πηγή.
Ο γραμματέας του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, επιβεβαίωσε νωρίτερα πως θα συζητήσει την σαουδαραβική πρόταση με τους αντιπροσώπους του αραβικού βασιλείου κατά τη συνάντηση του ΝΑΤΟ.
Η Σαουδική Αραβία αυτοπροσδιορίζεται ως ικανή για χερσαίες επιχειρήσεις που θα φέρουν αποτέλεσμα στη Συρία, καθώς το ίδιο υποστηρίζει πως κάνει με επιτυχία στην Υεμένη από το Μάρτιο του 2015.
Ο Διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, βομβαρδίζει από το Σεπτέμβριο του 2014 τις θέσεις του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, χωρίς να δίνει στοιχεία σχετικά με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην κυβέρνηση της Δαμασκού, ούτε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
tribune.gr