Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Η 'ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΗΘΛΕΕΜΙΤΙΣΣΑ' ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ


Η θαυματουργός εικόνα της Παναγίας της Βηθλεεμίτισσας στον ιερο ναό αγίου Νικολάου Πειραιώς.
Ο Πειραιάς θα υποδεχθεί από την Βηθλεέμ, από το Σπήλαιο της Γεννήσεως του Χριστού, την Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Βηθλεεμιτίσσης, η οποία αποστέλλεται για προσκύνημα και αγιασμό πάντων των πιστών της πόλης μας.
Την Ιερά Εικόνα της Παναγίας θα υποδεχθεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Σεραφείμ μετά του Κλήρου και του λαού, την Πέμπτη 26η Νοεμβρίου και ώρα 10.00 π.μ. στην πλατεία του Αγίου Νικολάου Πειραιώς.
Η Θαυματουργή εικόνα θα παραμείνει στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου προς προσκύνηση, αγιασμό και ευλογία των πιστών ως την 7η Δεκεμβρίου, τελουμένων καθημερινώς στον Ιερό Ναό των Ιερών Ακολουθιών.
Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πειραιώς θα τεθεί σε προσκύνηση η θαυματουργός εικόνα της Παναγίας της Βηθλεεμίτισσας που βρίσκεται έξω από το Θείο Σπήλαιο της Γεννήσεως ,στην Αγία Πόλη Βηθλεέμ.
Η υποδοχή της ιεράς εικόνας θα γίνει αύριο Πέμπτη στις 10:00 το πρωί στον Ναό από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ.
Στις 5:00 το απόγευμα θα ψαλεί πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Στις 10:00 το βράδυ θα αρχίσει η τέλεση ιεράς αγρυπνίας.
Η εικόνα θα παραμείνει στο Ναό μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου και καθημερινά θα τελούνται στις 7:00 το πρωί η Θεία Λειτουργία, στις 11:00 το πρωί η Ιερά Παράκληση και στις 5:00 το απόγευμα ο εσπερινός και η Ιερά Παράκληση.