Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΣΥΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ


Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας ίσως αποφασίσει υπέρ της επαναφοράς του Ιουλιανού ημερολογίου, που σημαίνει ότι τα Χριστούγεννα θα πρέπει να εορτασθούν στις 7 Ιανουαρίου αντί για τις 25 Δεκεμβρίου.
Ηλικιωμένοι Αρχιερείς ξεκαθάρισαν ότι το 2009 η Βουλγαρία ίσως εορτάσει τα Χριστούγεννα στις 25 Δεκεμβρίου για τελευταία φορά, αν η Εκκλησία αποφασίσει να αποκηρύξει το Γρηγοριανό ημερολόγιο.
Στις 20 Δεκεμβρίου 2009, η Ιερά Σύνοδος της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας πρόκειται να συνεδριάσει για να εξετάσει το αίτημα μιας ομάδας πιστών και του ιερέα τους από το χωριό Chelopechene, οι οποίοι ζητούν να εορτάζουν τα Χριστούγεννα στις 7 Ιανουαρίου.Επίσης να αναφερθεί ότι η αίτηση των πιστών και του ιερέα, υποβλήθηκε στις 20 Νοεμβρίου 2009.
O εντόπιος ιερέας Μάριος Δημητρώφ λειτουργούσε σύμφωνα με το Ιουλιανό
 ημερολόγιο τα τελευταία 20 χρόνια στην ενορία του, με ειδική άδεια του Πατριάρχη Βουλγαρίας Μάξιμου.
Εκείνοι που έκαναν την αίτηση, υπενθυμίζουν ότι μια παρόμοια περίπτωση επαναφοράς του Ιουλιανού ημερολογίου το 1997 επέσυρε τη στήριξη 5 επισκόπων.
Τέλος, να σημειωθεί, ότι η Βουλγαρία στράφηκε στο Γρηγοριανό ημερολόγιο στα 1916 και εορτάζει τα Χριστούγεννα στις 25 Δεκεμβρίου επειδή απεκατεστάθη «η εορτή των Χριστουγέννων» ως επίσημη αργία μετά το τέλος του κομμουνιστικού καθεστώτος. www.romfea.gr