Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Έφυγε ο Πρόξενος Οικονόμου από την Κορυτσά.

«Έληξε η θητεία του Έλληνα Πρόξενου Κορυτσάς», ήταν ο τίτλος της είδησης στα δύο δημοφιλέστερα αλβανικά site,  Ballkanweb και Top Channel
Ο κ. Οικονόμου είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στην Αλβανία όταν απευθυνόμενος στους Έλληνες της Κορυτσάς, είχε πει τα αυτονόητα που ωστόσο δεν συνηθίζεται τελευταία να ακούγονται από διπλωμάτες. Για αυτές του τις δηλώσεις ο Πρόξενος Κορυτσάς είχε ανακληθεί στην Αθήνα, για να επιστρέψει ξανά μετά τις έντονες αντιδράσεις των μέσων, κυρίως του διαδικτύου (για να ευλογήσουμε τα γένια μας εμείς πρώτοι προβάλαμε το θέμα εδώ)  και αφού το θέμα ..
..είχε φτάσει στην Βουλή των Ελλήνων. Τη στηριξή τους προς τον κ. Οικονόμου είχε έκφράσει με δελτίο τύπου και η οργάνωση «Ομόνοια»

Τα σημερινά δημοσιεύματα του αλβανικού τύπου, άφηναν να εννοηθεί ότι ο κ. Οικονόμου είχε επιστρέψει για να ολοκληρώσει την αποστολή της απογραφής. Παρακολουθούσαν καθημερινά τις δραστηριότητες του και είδαν ότι τον τελευταίο μήνα που διενεργείται η απογραφή στην Αλβανία, δεν απομακρύνθηκε καμία μέρα από την Κορυτσά, ούτε τα σαββατοκύριακα ενώ το προσωπικό του προξενείου εξυπηρετούσε πρόθυμα - όπως ποτέ άλλοτε - τους πολίτες που το επισκέπτονταν.

Επιστολή στήριξης και υπέρ της παραμονής του κ. Οικονόμου, στην Κορυτσά, έστειλε προς τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος, ο Πρόεδρος της Ομόνοιας Περιφέρειας Κορυτσάς  Ναούμ Ντίσος την οποία συνυπογράφουν 600 μέλη.
borioipirotis.blogspot.