Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Ματαίωσαν εκδηλώσεις στην ελληνική πρεσβεία της Μόσχας για να μην ενοχληθεί η Μέρκελ!

ΣΑΡΩΝΕΙ τα πάντα στο πέρασμά της η σημερινή κυβέρνηση. Υποβαθμίσει την προσφορά του έθνους στην ανθρωπότητα, ως και τις εθνικές επετείους απαξιώνει... Χαρακτηριστικό παράδειγμα:
Προ τριμήνου η ελληνική πρεσβεία στη Μόσχα αποφάσισε να αναλάβει μια αξιέπαινη και ιστορικά χρήσιμη πρωτοβουλία: να οργανώσει στη ρωσική πρωτεύουσα σειρά εκδηλώσεων με θέμα τη «συμβολή της Ελλάδας στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο». Με προβολή ταινιών, έκθεση φωτογραφιών, διαλέξεις (μεταξύ αυτών και του Μαν. Γλέζου) για να ενημερωθούν οι Ρώσοι για την προσφορά των Ελλήνων. Είχαν όμως υπολογίσει χωρίς τις διαθέσεις του υπουργείου Εξωτερικών. Στο σχετικό αίτημα της πρεσβείας το ΥΠΕΞ απάντησε πως ελλοχεύει ο κίνδυνος η συγκεκριμένη πολιτιστική δράση αυτήν τη χρονική στιγμή να εκληφθεί από τη Γερμανία ως κίνηση ρεβανσισμού εναντίον της, ιδιαίτερα τώρα που έχουμε την ανάγκη της οικονομικής της υποστήριξης! Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γερμανία έχει κάνει προ πολλού την ιστορική υπέρβαση και κάθε χρόνο στέλνει στη Μόσχα στρατιωτική μονάδα και παίρνει μέρος στις παρελάσεις της 9ης Μαΐου, «ημέρα νίκης των Ρώσων κατά των Ναζί».
 Πλην όμως στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών εμφανίζονται... βασιλικότεροι του βασιλέως. Για να μην πούμε τίποτα βαρύτερο και χειρότερο...

Όχι με τα νώτα στα μνημεία
Για διαστρέβλωση του νοήματος των εθνικών επετείων καταγγέλλει την ελληνική Πολιτεία ο Μαν. Γλέζος, σε δήλωσή του με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Όπως σημειώνει, η Πολιτεία «έχει μετατρέψει τις επετείους σε εκδηλώσεις υποταγής προς τους φορείς της εκάστοτε κρατικής εξουσίας» και προσθέτει ότι «οι παρελάσεις της μαθητικής νεολαίας και του στρατού πραγματοποιούνται όχι μπροστά στα μνημεία όσων θυσιάστηκαν για την ελευθερία, αλλά ενώπιον των κρατικών και κυβερνητικών αρχών, οι οποίες, επιπλέον, στρέφουν τα νώτα τους προς τα μνημεία καθυβρίζοντάς τα». Εννοεί την περίπτωση της Αθήνας, όπου στις παρελάσεις οι επίσημοι στέκονται με την πλάτη στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Τέλος ζητάει οι παρελάσεις να πραγματοποιούνται μόνον μπροστά στα μνημεία της θυσίας.