Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Ένας ομοφυλόφιλος στην μύτη της Ρωσίας.

Καθήκοντα πολιτικού και οικονομικού συμβούλου της κυβέρνησης του Καζακστάν αναλαμβάνει ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ, όπως ανέφερε τη Δευτέρα εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της πετρελαιοπαραγωγού χώρας της κεντρικής Ασίας - η «δημοκρατική διακυβέρνηση» της οποίας αποτελεί αντικείμενο σοβαρών επικρίσεων.
«Πολλοί υψηλά ιστάμενοι ξένοι αξιωματούχοι ανταποκρίθηκαν στην πρόταση που έκανε η κυβέρνηση του Καζακστάν να γίνουν σύμβουλοί της για την πολιτική και την οικονομία, στη δημόσια διαχείριση και στην εξωτερική πολιτική» δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλτάι Αμπιμπουλάγιεφ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην πρωτεύουσα Αστάνα.
«Ανάμεσά τους, υπάρχουν πρώην πρωθυπουργοί, όπως ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ» συνέχισε.
Η σχετική πληροφορία είχε δημοσιευτεί το Σαββατοκύριακο και στη Βρετανία, με την... προσθήκη ότι ο Τόνι Μπλερ θα έχει ετήσιες απολαβές που θα φθάνουν τα οκτώ εκατομμύρια λίρες Αγγλίας. Τη Δευτέρα, όμως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην Αστάνα δήλωσε ότι «δεν είναι ενήμερος» ως προς αυτό το σκέλος της συμφωνίας της κυβέρνησης του Καζακστάν με τον Μπλερ.