Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

"Δημιουργούν κλίμα" οι Τούρκοι-Μας κατηγορούν για παραβιάσεις!


Κατηγορίες οι οποίες δημιουργούν βάσιμες υποψίες για μελλοντική προβοκάτσια απηύθυνε το γενικό επιτελείο των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων ότι ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη παραβίασαν τον τουρκικό εναέριο χώρο. Τέτοιες ανακοινώσεις δεν μπορούν να θεωρηθούν καθόλου τυχαίες ούτε και η επιλογή της ημερομηνίας που διάλεξαν οι Τούρκοι για να αναφέρουν ελληνικές παραβιάσεις.
Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που το τουρκικό γενικό επιτελείο κατηγορεί την Ελλάδα για παραβιάσεις, είναι όμως η πρώτη φορά που αυτό συμβαίνει όταν τουρκικά αεροσκάφη πραγματοποιούν υπερπτήσεις πάνω από ελληνικό έδαφος, καθώς το γεγονός αναφέρεται στην 18η Οκτωβρίου ημέρα κατά την οποία σημειώθηκαν εμπλοκές μεταξύ ελληνικών και τουρκικών αεροσκαφών όπως και οι υπερπτήσεις.
Τέτοιες ανακοινώσεις ουσιαστικά είναι δείγμα ότι προλειαίνουν το έδαφος για κάποια μελλοντική προβοκάτσια για ένα θερμό επεισόδιο, προετοιμάζοντας τόσο  το ΝΑΤΟ καθώς η συμμαχία ενημερώνεται για τους «κακούς» Έλληνες όσο και την δική τους κοινή γνώμη. Να σημειωθεί πως και η επιχείρηση «Βαριοπούλα» για την κατάληψη της Βόρειας Θράκης ξεκινούσε με προβοκάτσια κατάρριψης τουρκικού μαχητικού από ελληνικά αεροσκάφη.
Πιο συγκεκριμένα και ύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Zaman την Τρίτη στις 18 Οκτωβρίου, την ημέρα που σημειώθηκαν οι υπερπτήσεις της τουρκικής Αεροπορίας πάνω από τους Φούρνους και το Αγαθονήσι, ελληνικά Mirage 2000 παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Τουρκίας στην περιοχή Didim η οποία βρίσκεται απέναντι από τους Λειψούς και τη Λέρο.
Η τουρκική εφημερίδα και επικαλούμενη ανακοίνωση του τουρκικού γενικού επιτελείου ανέφερε ότι  ζεύγος τουρκικών F-16 απογειώθηκε για να αναχαιτίσει δύο Mirage 2000 τα οποία παραβίασαν τον τουρκικό εναέριο χώρο δύο φορές για 30 δευτ. Μάλιστα αναφέρεται πως σε αντίδραση των ελληνικών παραβιάσεων τουρκικά μαχητικά απογειώθηκαν από βάσεις του Αιγαίου(!) (from bases in the Aegean) έτσι ώστε να αναχαιτίσουν τα ελληνικά μαχητικά. Το ότι βέβαια εκείνη την ημέρα τουρκικά αεροσκάφη όχι μόνο παραβίασαν τον Εθνικό Εναέριο Χώρο (ΕΕΧ) αλλά πραγματοποίησαν και υπερπτήσεις πάνω από ελληνικό έδαφος δεν αναφέρεται καθόλου.
Κατά τα άλλα σήμερα είχαμε και πάλι παραβιάσεις από την τουρκική Αεροπορία. Συγκεκριμένα 6 τουρκικά μαχητικά εκ των οποίων 2 έφεραν οπλισμό πραγματοποίησαν 1 παράβαση του FIR Αθηνών και 2 παραβιάσεις του ΕΕΧ. Η δραστηριότητα εξελίχθηκε στο κεντρικό Αιγαίο.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr