Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Τρέμε τουρκαλά! Θέλεις το Αιγαίο, αλλα ο Κούρδος θα σου την φέρει από πίσω*…

Ο τουρκικός στρατός θα κτυπηθεί σκληρότερα αν προσπαθεί να διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις εκτός των τουρκικών συνόρων, δήλωσε εκπρόσωπος του ΡΚΚ στο Γαλλικό Πρακτορείο μετά το θάνατο των είκοσι τεσσάρων Τούρκων στρατιωτών σε πολλαπλές επιθέσεις των Κούρδων ανταρτών στα σύνορα με το Ιράκ, κατά την Άγκυρα.
Έχουμε ανακοινώσει προηγουμένως ότι αν ξεκινήσουν στρατιωτικές επιχειρήσεις πέρα από τα σύνορά τους, θα αντιμετωπίσουν μια στρατιωτική αντιπαράθεση.
Εμείς δεν θα τους επιτρέψουμε να διεξαγάγουν μια στρατιωτική εισβολή στο ιρακινό Κουρδιστάν. Σε περίπτωση που εκτελούν αυτή την επιδρομή, δεν θα μπορούν να ξεφύγουν, συνέχισε.Κατά τον ίδιον, οι συγκρούσεις μεταξύ ανταρτών και Τούρκων ξεκίνησαν την προηγούμενη ημέρα όταν ο τουρκικός στρατός προσπάθησε να διασχίσει τα σύνορα με το Ιράκ για να τους καταδιώξει. Αυτό που συνέβη δεν ήταν προγραμματισμένο από το PKK, είπε.

 Η μάχη συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές και υπάρχουν βομβαρδισμοί από πολεμικά αεροσκάφη και ελικόπτερα. Οι τουρκικές δυνάμεις επιχείρησαν να διασχίσουν τα σύνορα, αλλά οι μαχητές μας τους αντιμετώπισαν, είπε.
Σύμφωνα με τον Τούρκο Πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, «τα τουρκικά στρατεύματα ελίτ εισήλθαν στο ιρακινό έδαφος για να καταδιώξουν τους Κούρδους δράστες, όπως το επιτρέπει το διεθνές δίκαιο».

zougla.gr

*Το ‘από πίσω’ εννοούμε ότι κοιτά την δύση, ενώ έχει τον Κούρδο από την ανατολή.
Μετα συγχωρήσεως.