Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Καμία από τις ‘μεγάλες, ειρηνικές και φιλάνθρωπες δυνάμεις’ δεν ενδιαφέρετε..Εγκεφαλίτιδα σκοτώνει τα παιδιά στην Ινδία.

Περισσότεροι από 400 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους παιδιά, έχουν χάσει την ζωή τους από επιδημία ιογενούς εγκεφαλίτιδας στην βόρεια Ινδία, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της χώρας.
«Πρόκειται για απίστευτη τραγωδία, με παιδιά να πεθαίνουν καθημερινά», δήλωσε γιατρός στο BBC.
Περίπου 2.300 άνθρωποι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο στην περιοχή Γκοραχπούρ ενώ σύμφωνα με τον παιδίατρο Δρ Κ. Kushwaha, «πέντε έως 10 παιδιά πεθαίνουν κάθε μέρα».
Σχεδόν 6.000 παιδιά έχουν πεθάνει στο νοσοκομείο από εγκεφαλίτιδα από το 1978, οπότε και εμφανίστηκε το πρώτο κρούσμα της ασθένειας.
Η ασθένεια εμφανίζεται τακτικά κατά την διάρκεια των μουσώνων στην περιοχή Γκοραχπούρ στα σύνορα με το Νεπάλ, στους πρόποδες των Ιμαλαΐων.
Οι περιοχές αυτές είναι επιρρεπείς στις πλημμύρες και στα στάσιμα νερά. Η έλλειψη υγιεινής δίνει πρόσφορο έδαφος στα κουνούπια και προκαλεί μόλυνση στα αποθέματα νερού.
Η εγκεφαλίτιδα προκαλεί πόνους στο κεφάλι, εμετό και μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε κώμα. Παράλληλα, εμφανίζει, δυσλειτουργίες του εγκεφάλου και φλεγμονές της καρδιάς και των νεφρών.
newsbomb.gr