Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Ο τουρκολάγνος Μπουτάρης πλήρωσε την νύφη. Aπαξίωσε την παρέλαση!

Χωρίς την καθιερώμενη παρουσία υπουργών και βουλευτών  πραγματοποίηθηκε σήμερα η μαθητική παρέλαση στην οδό Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη.
Στις θέσεις των επισήμων βρέθηκαν μόνο εκπροσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των στρατιωτικών αρχών. Πριν την παρέλαση ο δήμαρχος  Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης με δηλώσεις του υποστήριξε ότι «δεν είναι απαραίτητη η παρουσία των πολιτικών σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις». Ωστόσο, είναι η πρώτη χρονιά που οι επίσημοι υπο τον φόβο του γιουχαίσματος δεν εμφανίστηκαν στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.
Την εξέδρα των επισήμων πλαισίωναν «Αγανακτισμένοι» πολίτες κρατώντας πανό με το σύνθημα «Το δημόσιο σχολείο πεθαίνει» καθώς και εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Η απουσία των πολιτικών είχε ως αποτέλεσμα να μην προχωρήσουν οι μαθητές σε προγραμματισμένες «διαμαρτυρίες», όπως το να μην στρέψουν το κεφάλι τους προς τους επισήμους. Παρόλα αυτά, σε μερικές περιπτώσεις, όπως τα σχολεία της Τούμπας, μαθητές και καθηγητές παρά την απουσία επισήμων συμβολικά έστρεψαν το βλέμμα τους απέναντι από την εξέδρα των επισήμων.
Πάντως, δεν ήταν λίγοι οι καθηγητές που εν τέλει τήρησαν την αποφασή τους να φορέσουν μαύρα περιβραχιόνια στην παρέλαση παρά το χθεσινό κάλεσμα της υπουργού Παιδείας για ανάκληση της εν λογω απόφασης από την ΟΛΜΕ. Επίσης, την μαθητική παρέλαση στην οδο Τσιμισκή «έκλεισαν»  καθηγητές- μέλη του ΣΥΡΙΖΑ κρατώντας πανό διαμαρτυρόμενοι για την κυβερνητική πολιτική.

Εντωμεταξύ, ένταση δημιουργήθηκε κατά των αποχώρηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης στο τέλος των εκδηλώσεων, Γιάννη Μπουτάρη, όταν ομάδα "Αγανακτισμένων" τον πλησίασε και ζήτησε εξηγήσεις  για την κυβερνητική πολιτική θεωρώντας ότι την στηρίζει. Ωστόσο, το επεισόδιο έληξε χωρίς παρατράγουδα.