Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Αλβανία- Διάρρηξη σε ορθόδοξο ναό στην Αλβανία.Ο αρχιεπίσκοπος Αλβανίας περιφέρεται με αιρεσιάρχες του καθολικισμού και η Ορθοδοξία στην Αλβανία καταρρέει

Ακόμη μία διάρρηξη εκκλησίας έγινε στην Αλβανία, αυτή τη φορά στην περιοχή της Κορυτσάς. Σύμφωνα με τις αρχές, χθες, άγνωστοι δράστες διέρρηξαν το ναό της Αγίας Άννας.
Οι δράστες έσπασαν την πόρτα της εκκλησίας και αφαίρεσαν σημαντικά εκκλησιαστικά αντικείμενα μεγάλης χρηματικής αξίας και κατέστρεψαν σχεδόν ολοκληρωτικά το πίσω μέρος του ναού.
Τη διάρρηξη αντιλήφθηκε ο ιερέας, που προσήλθε στο ναό για να τελέσει τη λειτουργία.
Σύμφωνα με δηλώσεις του ιερέα σε τηλεοπτικούς σταθμούς, «το 80% των ορθόδοξων ναών στην περιοχή της Κορυτσάς έχουν λεηλατηθεί, τουλάχιστον μία φορά». Ο ίδιος εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός πως «μέχρι σήμερα οι αρχές δεν κατάφεραν να συλλάβουν ούτε ένα δράστη».

Εξάλλου, πρόσφατα, ο Μητροπολίτης Αργυροκάστρου Δημήτριος πρότεινε την ίδρυση Εκκλησιαστικού Μουσείου, στο οποίο θα συγκεντρώνονταν όλα τα κειμήλια, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος να γίνουν "λεία" των διαρρηκτών.
Τον περασμένο μήνα, σημειώθηκε ακόμη μία διάρρηξη στο ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο χωριό Λεούσα της Πρεμετής, όπου άγνωστοι αφαίρεσαν όλες τις εικόνες που θεωρούνται μεγάλης θρησκευτικής και ιστορικής αξίας, καθώς και το ανεκτίμητης αξίας τέμπλο του ναού.
ana-mpa.gr