Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ......ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Ο ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΜΕΘΟΔΙΟΣ.


Αγαπητοί εν Χριστώ Ορθόδοξοι Έλληνες αδελφοί,
«Δέν πάσχομεν ούτε ως κλέπται, ούτε ως κακοποιοί, ούτε ως αλλοτριοεπίσκοποι, αλλά δια δικαιοσύνην», ως λέγει ο απόστολος Πέτρος.
Όθεν βροντοφωνούμεν και διασαλπίζομεν στεντορεία τη φωνή προς άπαντας ότι ο μοναδικός λόγος δια τόν οποίον διωκόμεθα είναι διότι δέν επιθυμούμεν να προδώσωμεν την Ορθόδοξον Πίστιν και να μολύνωμεν την συνείδησιν ημών επικοινωνούντες με τους εχθρούς του Θεού, τους Οικουμενιστάς, τους παποφίλους, τους καινοτόμους του Φαναρίου.
Δεν ήλθομεν εις το περιβόλι τής Παναγίας μας δια να μνημονεύωμεν τους εχθρούς Αυτής και του Υιού Της, οι οποίοι έχουν πνευματικήν επικοινωνίαν ουχί μόνον με παστόρισσες και παπαδίνες άλλων χριστιανικών ομολογιών, αλλά ακόμη και με αλλοθρήσκους.
Και ενώ θα αναμέναμεν τήν Ιεράν Κοινότητα του Αγίου Όρους να δέχηται τήν συνεργασίαν μας εις τόν αγώνα κατά τής προδοσίας της Πίστεώς μας, αντιθέτως Εκείνη μας καταδιώκει μέχρις εξοντώσεως ημών και αμνηστεύει προκλητικώς αντικανονικάς και παρανόμους αποφάσεις του Φαναρίου εναντίον ημών.

Χαρακτηριστικόν παράδειγμα είναι το ακόλουθον: Το έτος 1972 η Ιερά ημών Μονή διέκοψε το μνημόσυνον του τότε Οικουμενικού Πατριάρχου. Εις αντίποινα η Ιερά Κοινότης αποπέμπει τον ημέτερον αντιπρόσωπον Γ. Χαρίτωνα εκ του σώματός της και έκτοτε δεν δέχεται άλλον τινα παρ' όλην την ρητήν απαγόρευσιν του Κ.Χ.Α.Ο. να αποπέμπηται αντιπρόσωπος της Μονής πέραν του εξαμήνου.

Το σοβαρώτατον τούτο έγκλημα της Ιεράς Κοινότητος έρχεται εις αντιδιαστολήν με το πρακτικόν της Εκτάκτου Διπλής Ιεράς Συνάξεως υπό στοιχείων ΝΒ /13-11-1971, όπου τονίζεται επί λέξει «Εκάστη Ιερά Μονή έχει την απόλυτον ελευθερίαν όπως ενεργή εν προκειμένω κατά την εαυτής κρίσιν και συνείδησιν». (Συνεδρία ΞΘ. /17-11-1970 τακτική). Ας σημειωθή ότι συμφώνως προς το Άρθρον 1 του Εσωτερικού Κανονισμού της Ιεράς Κοινότητος προκύπτει ότι Αύτη δεν δύναται να ακυρώση τις αποφάσεις Αυτής. (όρα: Έκτακτος Συνεδρία ΞΔ /23-9-1972 εις την αγόρευσιν του Αντιπροσώπου της Ιεράς Μονής Καρακάλλου).

Εν συνεχεία το Οικουμενικόν Πατριαρχείον καθαιρεί όλως παρανόμως και αντικανονικώς τόν μακαριστόν Καθηγούμενον Αυτής Αρχιμανδρίτην Αθανάσιον και αποσχηματίζει τρεις εκ των πατέρων Αυτής ήτοι: τον π. Κυριακόν, τον αείμνηστον π. Χαρίτωνα και τον π. Εφραίμ.

Το έτος 1979 η αφιχθείσα Πατριαρχική Εξαρχία εν Αγίω Όρει, υπό τήν προεδρίαν του Μαξίμου Σταυρουπόλεως και με το σύμψηφον της Τακτικής και Εκτάκτου Διπλής Ιεράς Συνάξεως κατεδίκασεν τήν Ιεράν ημών Μονήν Εσφιγμένου και απεφάσισεν τήν υπερορίαν του μακαριστού ημών Γέροντος Ευθυμίου και δύο ετέρων αδελφών Αυτής. Όμως, δια λόγους αποχρώντας δεν εξετελέσθη η υπερορία αύτη.

Οι αγώνες ούτοι έχουν στοιχίσει διωγμούς, απειλάς, στέρησιν και καταπάτησιν δικαιωμάτων, αρπαγήν κινητών και ακινήτων μοναστηριακών περιουσιακών στοιχείων, στέρησιν Μετοχιακών μισθωμάτων, άρνησιν αναγνωρίσεως του μακαριστού Καθηγουμένου Ευθυμίου και του διαδόχου αυτού Μεθοδίου (παρΆ όλην την κατά πάντα νόμιμον και συμφώνως του Κ.Χ.Α.Ο. και του Εσωτερικού Κανονισμού της Ιεράς ημών Μονής, εκλογής αυτών) κ.α.

Επιπλέον, η Ιερά Κοινότης δεν αναγνωρίζει τους Προϊσταμένους και Επιτρόπους της Ιεράς ημών Μονής, ενώ ο κ. Βαρθολομαίος δια της υπ. αριθ. Πρωτ. 1166/13-9-1994 επιστολής του προς την Ιεράν Κοινότητα, προτρέπει τους 19 Αντιπροσώπους, να μην αποδεχθώσι λύσιν τινά «ως επί παραδείγματι την υποδοχήν Αντιπροσώπων» της ημετέρας Μονής «ως εγκαθέδρων εις τα βουλευτικά εν Αγίω Όρει Σώματα». Ωσαύτως η Ιερά Κοινότης αρνείται την εγγραφήν συμπάσης της ημετέρας εν Χριστώ Αδελφότητος εις τα τηρούμενα παρ' Αυτής Μοναχολόγια, εν τω Ιεροκοινοτικώ Μεγάρω.

Τη 9η Ιουλίου του 2001 η Ιερά Κοινότης απεφάσισεν την κατάργησιν των 50 τιμής ένεκεν Διαμονητηρίων.

Επί 37 χρόνια πλαστογραφεί τήν υπογραφήν του Ηγουμένου χρησιμοποιώντας το «αντ' αυτού» εις διάφορα επίσημα έγγραφα και εις την θέσιν του ημετέρου Αντιπροσώπου κάθηται έτερος ως «εξουσιοδοτημένος» αντιπρόσωπος.

Η Ιερά Κοινότης απέστειλεν εις τόν Διοικητήν του Αγίου Όρους το υπ. αριθμ. Φ. 2/34/1712/29/9-4/10/2001 με εντολήν να διερευνήση περί του ποία πρόσωπα και βάσει ποίας εξουσιοδοτήσεως η Ιερά ημών Μονή Εσφιγμένου διαχειρίζεται τραπεζικούς λογαριασμούς επ' ονόματί της.

Εν συνεχεία ο αναπληρωτής Διοικητής του Αγίου Όρους κ. Αρίστος Κασμίρογλου, παραβαίνοντας τας αρμοδιότητάς του, απέστειλεν έγγραφον εις απάσας τας Τραπέζας της Ελλάδος με σκοπόν -εάν υπάρχουν καταθέσεις της Ιεράς ημών Μονής Εσφιγμένου εις αυτάς- να τας δεσμεύση.

Ο Τελώνης Δάφνης κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας μάς ανέφερεν ότι βάσει προφορικής εντολής του Αναπληρωτού Διοικητού του Αγίου Όρους κ. Αρίστου Κασμίρογλου δεν θα χορηγείται εις το εξής ατέλεια καυσίμων δια την Ιεράν ημών Μονή. Παράλληλα, η Ιερά Κοινότης έδωσεν εντολήν εις την Αστυνομίαν του Αγίου Όρους όπως μη αναγνωρίζουσα μεν την αρχήν της Μονής και την εκπροσώπησιν αυτής, αρνείται δε οιανδήποτε έγγραφον εξυπηρέτησιν.

Ο Πρωτεπιστάτης τής Ιβηριτικής Επιστασίας Γέρων Καλλίνικος έδωκεν απαγορευτικήν εντολήν, όπως μη εισέρχηται η εξέρχηται οιονδήποτε όχημα, προς την Ιερά ημών Μονή του Εσφιγμένου.

Η Επιτροπή τής Ιεράς Κοινότητος εκ των: ιερομονάχου Νικοδήμου Λαυριώτου, γέροντος Νικοδήμου Αγιοπαυλίτου, ιερομονάχου Φωτίου Γρηγοριάτου και του αρχιγραμματέως τής Ιεράς Κοινότητος Ιωάννου Αγιαννανίτου, εζήτει επιμόνως να συμμετάσχη η Ιερά ημών Μονή του Εσφιγμένου εις τα κοινά διοικητικά ζητήματα του Αγίου Όρους, να παραιτηθή του Ορθοδόξου αγώνος και να ακολουθήση τάς υπολοίπους 19 Ιεράς Μονάς, αρχομένη από τήν εις τήν προσευχήν και να καταλήξη εις τάς Οικουμενιστικάς αγκάλας του κ. Βαρθολομαίου.

Μη δυνηθέντες η Ιεροκοινοτική Επιτροπή και ο πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους-Άθω να μεταπείσουν τους Εσφιγμενίτας να εγκαταλείψουν τον Ορθόδοξον αγώνα τους κατά της συγχρόνου παναιρέσεως του Οικουμενισμού ενέτειναν τον άδικον καθ' ημών διωγμόν άμα τη συντάξει της μεροληπτικής γνωμοδοτήσεως μετά της Ιεράς ημών Μονής υπό τινων προσώπων...

Τέλος, με τήν βοήθειαν του Οικουμενιστού και Λατινόφρονος Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, δια τής υπ. αριθμ. Πρωτ. 1110/14-12-2002 Πατριαρχικής Πράξεως, οι Εσφιγμενίται Μοναχοί κηρύσσονται «ως σχισματικοί».

Το κατάπτυστον τούτο χαρτίον του Αρχιοικουμενιστού και Λατινόφρονος μέχρι «μυελού οστέων» Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου απεστάλη εις τήν Ιεράν Κοινότητα του Αγίου Όρους η οποία και έχει αναλάβη τήν ευθύνην της απελάσεως ημών εξ Αγίου Όρους.

Η μεγαλυτέρα όμως αυθαιρεσία και καταστρατήγησιν του Κ.Χ.Α.Ο. έγινε εκ μέρους τής Ιεράς Κοινότητος και τής Πατριαρχικής Εξαρχίας εκ τών Μητροπολιτών Φιλαδελφείας Μελίτωνος, Κυδωνίας και Αποκορώνου Ειρηναίου και Σεβαστείας Δημητρίου όταν αμφότεραι όλως αυθαιρέτως και παρανόμως προέβησαν εις την σύστασιν νέας παρανόμου Αδελφότητος η οποία θα επιχειρήση την αντικατάστασιν ημών. Το ανοσιούργημα διεπράχθη εις το Ιεροκοινοτικόν Μέγαρον εν Καρυαίς την 26-8-2005.

Η Ιερά Κοινότης, παραβιάζουσα σωρείαν νομικών διατάξεων που σχετίζονται με την διαδικασίαν της εκλογής δια το αξίωμα του Ηγουμένου εις Αγιορειτικήν Μονήν, εξέλεξεν ως τοιούτον τον Γέροντα του Ιερού Κελλίου «Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» που εδρεύει εις Καρυάς Αγίου Όρους-Άθω και υπάγεται εις την Ιεράν Μονήν Σίμωνος Πέτρας Ιερομόναχον Χρυσόστομον Κατσουλιέρην μετά της Συνοδείας του.
Αι παρανομίαι τής νέας Αδελφότητος των ψευδοεσφιγμενιτών:
Ενώ εγκαταβιούν εις κελλίον, έχουν δημιουργήσει νέαν αδελφότητα τη συμπράξει της Ιεράς Κοινότητος. Ο ηγούμενος στερείται αγιορειτικής κουράς.

Δεν έχει συμπληρώσει 10ετιαν κοινοβιασμού εις τήν Μονήν. Ο Ηγούμενος εκλέγεται από τους αδελφούς τους έχοντας συμπληρώσει 6ετιαν από τής κουράς των, ενώ ο π. Χρυσόστομος ετοποθετήθη από τήν Ιεράν Κοινότητα (όρα: Κ.Χ.Α.Ο. Άρθρα 112 και 114).

Ούτε έλαβον υπ' όψιν τους τα Άρθρα 118 και 119 του Κ.Χ.Α.Ο. και το 10ον Άρθρον του Εσωτερικού Κανονισμού της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου ότι η διαδικασία εκλογής Ηγουμένου και η εκλογή Επιτροπής προϋποθέτουν νομίμως συγκροτουμένην Γεροντίαν και ύπαρξιν Γεροντίας, προϋποθέτει ύπαρξιν Αδελφότητος της οποίας τα μέλη οφείλουν να έχουν προσέλθει κάθε ένα χωριστά και ουχί ομαδικά. Εις την περίπτωσιν όμως των ψευδοεσφιγμενιτών, άπασαι αι ανωτέρω προϋποθέσεις κατεστρατηγήθησαν και σε μια νύκτα σύσσωμος η ομάδα των κελλιωτών Κατσουλιέρηδων εβαπτίσθη υπό της Ιεράς Κοινότητος και εχρίσθη υπό του Οικουμενικού Πατριαρχείου «Αδελφότης Μονής Εσφιγμένου».

Έτσι τώρα αυτή η ομάδα χρησιμοποιεί:

1) τόν τίτλον τής καθΆ ημάς Ιστορικής και Παλαιφάτου Πατριαρχικής, Βασιλικής και Σταυροπηγιακής Ιεράς Μονής Εσφιγμένου.

2) το λογότυπο, δηλαδή το σχεδίασμα Δικεφάλου Αετού, το οποίον η Ιερά ημών Μονή του Εσφιγμένου από αιώνων χρησιμοποιεί.

3) τήν Μεγάλη Σφραγίδα τής Ιεράς ημών Μονής Εσφιγμένου τήν εικονίζουσαν τήν Ανάληψιν του Χριστού και τήν επιγραφήν γύρωθεν: «Βούλα Του Εσφιγμένου Κατά Το Αγιώνυμον Όρος 1797», η οποία χρησιμοποιείται διαχρονικά από Πατέρες της Μονής μας εδώ και 210 συναπτά έτη και η κλοπή αύτη -φυσικά πέραν της αμαρτίας- συνιστά ποινικώς κολάσιμον πράξιν, η οποία τιμωρείται από τον ισχύοντα ποινικόν κώδικα.

Έτσι η ομάδα τών Ψευδοεσφιγμενιτών φέρεται να έχη δημιουργήσει συνωμοσίαν και σκευωρίαν εις βάρος ημών των νομίμων Εσφιγμενιτών (διαπράττοντες το αδίκημα της αντιποιήσεως αρχής), αι οποίαι εκτός των άλλων τιμωρούνται από τους ΙΗ καί ΙΔ Κανόνας της Δ καί της ΣΤ Οικουμενικής Συνόδου. Επίσης προέκυψεν το πρωτοφανές για τα χρονικά του Αγίου Όρους να υπάρχουν την στιγμήν αυτήν εις Άγιον Όρος 20 Ιεραί Μοναί και 21 Αδελφότητες, καταστρατηγώντας με τας ενεργείας των ταύτας, τόσον η Ιερά Κοινότης όσον και το Οικουμενικόν Πατριαρχείον τον Κ.Χ.Α.Ο., ο οποίος απορρέει από Αυτοκρατορικά Χρυσόβουλλα, Τυπικά, Πατριαρχικά Σιγγίλλια, Σουλτανικά Φιρμάνια, ισχύοντες Γενικούς Κανονισμούς και Θεσμούς Καθεστώτων. Εις άπαντα τα ανωτέρω να προσθέσωμεν ότι, συμφώνως με τας διατάξεις του Κ.Χ.Α.Ο., απαγορεύεται η Αδελφότης μιας Αγιορειτικής Μονής να εδρεύη εκτός της Μονής της, πράγμα το οποίον διαπράττεται από την νέαν παράνομον ψευδοαδελφότητα των ψευδοεσφιγμενιτών Κατσουλιέρηδων.

Δράσεις τής ομάδος τών ψευδοεσφιγμενιτών:

1) Μάς ήρπασαν δολίως και με τρόπον ληστρικόν το μεγάλο τρακτέρ τής Μονής, το οποίον είχεν μεταβή εις Καρυάς φορτωμένον με κουφώματα, δια το ημέτερον Κονάκιον εις Καρυάς εν μέση οδώ πλησίον του Κονακίου μας, προπηλακίζοντες και εκδιώκοντες τον οδηγόν του οχήματος.

2) Ο π. Γαβριήλ ο ψευδοεσφιγμενίτης με βαριοπούλα έσπασε τήν κεντρικήν είσοδον του Κονακίου εις Καρυάς επιχειρώντας με συνοδείαν αλλοδαπών να το καταλάβη. Τήν απίστευτον αύτη σκηνήν βιαιότητος παρηκολούθησαν όλοι από τα Μέσα Μαζικής Ενημερώσεως.

3) Ο ψευδοηγούμενος Χρυσόστομος Κατσουλιέρης με δόλιο τρόπο σφετερίζεται τήν αλληλογραφίαν τής ημετέρας Αδελφότητος, διότι απέστειλε έγγραφο στα ΕΛ.ΤΑ. στο οποίο εμφανίζεται ως ο ηγούμενος της νέας ψευδοαδελφότητος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου και απαιτεί άπασα η αλληλογραφίαν, δέματα, κ.λπ. να παραδίδωνται σε αυτόν, ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι η εν λόγω αλληλογραφία προορίζεται δια τους Μοναχούς, οι οποίοι εγκαταβιούν μέσα εις Αυτήν από δεκαετιών.

4) Εντελώς αιφνιδιαστικώς και απροειδοποιήτως ο ΟΤΕ διέκοψεν παρανόμως όλας τάς τηλεφωνικάς συνδέσεις του κεντρικού κτιρίου τής Ιεράς Μονής ημών Εσφιγμένου καθώς και τών Κονακίων της εις Καρυάς, Αθήνας, Θεσσαλονίκην, Νέαν Ρόδαν-Χαλκιδικής, όπως εις το ημέτερον αγρόκτημα εις Ιερισσόν-Χαλκιδικής, κατόπιν αιτήματος τών Κατσουλιέρηδων. Τα ίδια εποίησε και η ΔΕΗ κατόπιν και πάλιν μεσολαβήσεως των ψευδοεσφιγμενιτών έκοψεν παρανόμως ηλεκτροδότησιν εις το Κονάκι μας εις Νέαν Ρόδαν καθώς επίσης και εις το αγρόκτημά μας εις Ιερισσόν.

5) Η ομάδα τών ψευδοεσφιγμενιτών έχει εκτυπώσει και χρησιμοποιεί παρανόμως δελτία απαλλαγής Φ.Π.Α. σφετεριζομένη αποκλειστικόν προνόμιον και δικαίωμα τής Ιεράς ημών Μονής Εσφιγμένου.

6) Επίσης, έχει σφετεριστεί όλα τα περιουσιακά στοιχεία τής Ιεράς ημών Μονής Εσφιγμένου, υπό τήν ένοχον συγκάλυψιν τής Ιεράς Κοινότητος.

7) Παρανόμως και εκβιαστικώς εισπράττει όλα τα ενοίκια που προέρχονται από εκμίσθωση ημετέρων ακινήτων εις τρίτους όπου διατηρεί η Ιερά ημών Μονής Εσφιγμένου εις Θεσσαλονίκην και Αθήνας.

8) Προσέτι διεκδικεί και τα Μετοχιακά μισθώματα που δικαιούται η Ιερά ημών Μονή Εσφιγμένου.

9) Η ομάδα τών Κατσουλιέρηδων κατόπιν συναινέσεως του αρχηγού της Χρυσοστόμου διεκδικεί επιπλέον τα σκάφη και τα οχήματα της Ιεράς ημών Μονής. Όθεν κατόπιν πιέσεων που έχουν ασκηθεί τόσον εις το Λιμενικόν όσον και εις το Αστυνομικόν Σώμα, απαγορεύεται πλέον ρητώς ο απόπλους και η μετακίνησις οιουδήποτε μοναστηριακού οχήματος. Τοιουτοτρόπως καθίσταται αδύνατος ουχί μόνον η τροφοδοσίαν εις τρόφιμα και φάρμακα, αλλά και αυτή ακόμη η αλιεία καθώς και η μεταφορά ασθενών Εσφιγμενιτών Πατέρων εκτός Αγίου Όρους πολλοί εκ των οποίων αποθνήσκουν αδιάγνωστοι. Δέον να σημειωθή ότι τα εν λόγω μέτρα ευθύνονται κατά κύριον λόγον δια τον τραγικόν θάνατον του ημετέρου εξαρτηματικού αδελφού Μοναχού Τρύφωνος, ο οποίος εις την προσπάθειάν του να χρησιμοποιήση το όχημά του κατά τας νυκτερινάς ώρας, λόγω ανάγκης, δεν ήναψε τα φώτα, όπως μη γίνη αντιληπτός από τα αστυνομικά όργανα, με αποτέλεσμα να υποπέση εις θανατηφόρον τροχαίον ατύχημα.

Είναι πρόδηλον ότι δια τών ανωτέρω ενεργειών, αι οποίαι εν καιρώ χειμώνος καθίστανται πλέον οδυνηραί, η ομάς των Κατσουλιέρηδων ευελπιστεί ματαίως και ανωφελώς όπως κάμψη το ομολογιακόν φρόνημα της Αδελφότητός μας και μας αναγκάση να εγκαταλείψωμεν την Μονήν της Μετανοίας μας. Πόσον όμως ηπατήθησαν... γνωρίζοντες το του Αποστόλου Παύλου: «Θέλοντες ευσεβώς ζην, διωχθήσονται», υπομένομεν Χάριτι Θεού εδώ και 37 συναπτά έτη όλα τα ανωτέρω, έχοντες ως αταλάντευτον σύνθημά μας το ομολογιακόν «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ».

Επισημαίνομεν εις το ευσεβές πλήρωμα ότι ο αγών ημών είναι ανιδιοτελής και αγνός. Δέν έχομεν ουδέν συμφέρον και δεν αμφισβητούμεν, όπως σκοπίμως διαδίδουν, τον θεσμόν του Πατριαρχείου. Αμφισβητούμεν και απορρίπτομεν τους προδότας της Ορθοδόξου ημών Πίστεως. Διαφυλάσσομεν τα κειμήλια της Μονής επιμελώς και φροντίζομεν δια την άρτιαν συντήρησιν του εν γένει μοναστηριακού κτιριακού συγκροτήματος. Δεν είμεθα καταληψίαι καθώς οι διώκται αρέσκονται να συκοφαντώσι. Κάθε Εσφιγμενίτης Μοναχός προσήλθεν εις το Κοινόβιόν μας μεμονωμένα και ενετάχθη εις την Αδελφότητά μας σύμφωνα με τα ισχύοντα θέσμια του Κ.Χ.Α.Ο. και του Εσωτερικού Κανονισμού της Ιεράς ημών Μονής. Δεν είμεθα «σχισματικοί» αλλά πιστά τέκνα της Ορθοδόξου Ανατολικής Εκκλησίας. Παραμένομεν «ανοικτοί» στο ενδεχόμενον ανοικτού διαλόγου με τον κ. Βαρθολομαίον, προκειμένου να τεκμηριώσωμεν πατερικά την εκκλησιολογικήν μας τοποθέτησιν.
Εν κατακλείδι δηλώνομεν προς πάσαν κατεύθυνσιν ότι δέν πρόκειται εις ουδεμίαν περίπτωσιν να αποχωριστώμεν τήν Ιεράν ημών Μονήν Εσφιγμένου, τόν τόπον τής Μετανοίας μας, αναλογιζόμενοι τάς ευθύνας τάς οποίας φέρομεν ενώπιον Θεού και ανθρώπων και βεβαιούμεν ότι με τήν βοήθειαν τής Εφόρου του Αγίου Όρους Κυρίας Θεοτόκου θα πολεμήσομεν την παναίρεσιν του Οικουμενισμού μέχρις εσχάτων.
Επί δε τούτοις,
διατελούμεν μετά τιμής και ευχών.
Ευχέτης προς Κύριον
Ο ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ
Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος
και οι σύν εμοί εν Χω Αδελφοί
agioritikesmnimes.pblogs.gr