Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Μετά απο χρόνια δημοσίευσης του γεγονότος ο Πάπας Βενέδικτος οργίστηκε σήμερα......

Ο Κόσμος τόχει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι.

Βατικανό: Ο πάπας εξέφρασε "την οργή και τη ντροπή του" για το σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από ιρλανδούς ιερείς. Ο Πάπας Βενέδικτος μοιράζεται την "οργή, την προδοσία και την ντροπή" που αισθάνονται οι Ιρλανδοί για την κυβερνητική έκθεση που αποκάλυψε ότι ιερείς της Καθολικής Εκκλησίας απέκρυπταν τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών επί 30 χρόνια, δήλωσε σήμερα το Βατικανό.
Σε ανακοίνωσή του, που δημοσιεύθηκε αφού ο Πάπας συναντήθηκε με τους αρχιερείς της Ιρλανδικής Εκκλησίας, το Βατικανό ανέφερε επίσης ότι ο Πάπας είναι "ενοχλημένος και θλιμμένος" από την έκθεση και ότι θα στείλει μία επιστολή στους Ιρλανδούς στην οποία θα αναφέρεται στη σεξουαλική κακοποίηση στην Ιρλανδία αλλά και θα δίνει την απάντηση του Βατικανού σε αυτήν την κρίση.
"Ο ιερός πατέρας μοιράζεται την οργή, την προδοσία και την ντροπή που νιώθουν
 τόσοι πολλοί πιστοί στην Ιρλανδία και ενώνει τις προσευχές του με τις δικές τους αυτήν τη δύσκολη στιγμή στη ζωή της εκκλησίας", έλεγε η ανακοίνωση.
Η συνάντηση του Πάπα με τους ιρλανδούς αρχιερείς κράτησε 90 λεπτά και είχε ως θέμα της την κρίση στην Ιρλανδική Εκκλησία έπειτα από τη δημοσίευση τον προηγούμενο μήνα της Έκθεσης Μέρφι.
Σύμφωνα με αυτήν την έκθεση, που ήρθε στη δημοσιότητα στις 26 Νοεμβρίου, η Ιρλανδική Εκκλησία απέκρυπτε επισταμένως τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από το 1975 έως το 2004.
www.express.gr