Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

Μητροπολίτης Σύρου από Συλλαλητήριο: ''Η Εκκλησία λέει ΟΧΙ στο όρο Μακεδονία''

Για αλλυτρωτικές διαθέσεις μίλησε ο Αντιπρόεδρος της Ιεράς Συνόδου, Σεβ. Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος από το βήμα του πανεθνικού Συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα.
Ο Μητροπολίτης Σύρου στην ομιλία του ήταν ενωτικός, ενώ ανέφερε ότι η "Εκκλησία σέβεται τους απόλυτα διακριτούς ρόλους με την Πολιτεία, πλην ομώς ομιλεί με συναίσθηση της ιστορικής της ευθύνης."
"Η Εκκλησία πρώτη διατύπωσε την άποψή της στο ευαισθητό αυτό εθνικό θέμα, συμμεριζομένη απόλυτα την εύλογη αγωνία των Ιεραρχών μας, που διαποιμαίνουν της Ιερές Μητροπόλεις στην πολύδακρυ και ηρωική Μακεδονία, αλλά και του οικουμενικού ελληνισμού" ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος.
Σε άλλο σημείο ο κ. Δωρόθεος τόνισε: "Η Εκκλησία έχει μαρτυρήσει με τον λόγο και το αίμα κλήρου και λαού την Ελληνικότητα της Μακεδονίας μας, γι΄ αυτό και δεν μπορεί να αποδεχθεί τον όρο Μακεδονία η όποιον άλλο παράγωγό του, ως συστατικό του ονόματος άλλο κράτους".
Επίσης ο Αντιπρόεδρος της Ιεράς Συνόδου ανέφερε ότι "κάτι τέτοιο θα έχει επιπτώσεις και στην εκεί σχισματική Εκκλησία".
"Η Μακεδονιά είναι στις καρδιές ολων των Ελλήνων" βροντοφώναξε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος.
Να αναφερθεί ότι το παρών στο συλαλλητήριο έδωσαν οι Μητροπολίτες Δράμας Παύλος, Χίου Μάρκος, Πειραιώς Σεραφείμ, Κορίνθου Διονύσιος, Καλαμαριάς Ιουστίνος, Φωκίδος Θεόκτιστος, Σερρών Θεολόγος, Νέας Σμύρνης Συμεών, Παροναξίας Καλλίνικος, Μυτιλήνης Ιάκωβος, Γλυφάδας Παύλος, Σάμου Ευσέβιος και ο Επίσκοπος Μεθώνης Κλήμεντας.