Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Η Μόσχα παραδέχθηκε ότι Ρώσοι παραστρατιωτικοί σκοτώθηκαν από αμερικανική αεροπορική επιδρομή στη Συρία

Η Ρωσία παραδέχθηκε, για πρώτη φορά την Πέμπτη, ότι «πιθανότατα» πέντε Ρώσοι πολίτες και όχι στρατιωτικοί να έχασαν τη ζωή τους από πλήγμα της διεθνούς – υπό τις ΗΠΑ – συμμαχίας ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, στην επαρχία Ντέιρ Αλ Ζουρ της Συρίας.
  
Η Ρωσία αναφέρεται σε «πολίτες», διότι οι συγκεκριμένοι πρέπει να ήταν παραστρατιωτικοί εθελοντές ή μισθοφόροι. Δεκάδες Ρώσοι πολεμάνε στο πλευρό της συριακής κυβέρνησης ως παραστρατιωτικοί, με αποτέλεσμα να μην συγκαταλέγονται στις επίσημες ρωσικές απώλειες.
Το χτύπημα του Διεθνούς Συνασπισμού έγινε μετά από συγκρούσεις φιλοκυβερνητικών συριακών δυνάμεων με τις κουρδοκρατούμενες Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), οι οποίες είναι συμμαχικές προς τον Συνασπισμό ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.
Σε πληροφορίες, γινόταν λόγος για θάνατο πολλών Ρώσων εθελοντών, μεταξύ άλλων μελών ακροδεξιών – εθνικομπολσεβικικών οργανώσεων, οι οποίοι πολεμούσαν δίπλα στις δυνάμεις του καθεστώτος Άσαντ.
Μέχρι σήμερα, η Μόσχα δήλωνε άγνοια για τις σχετικές πληροφορίες.

*Στην κεντρική φωτογραφία, Ρώσοι παραστρατιωτικοί στη Συρία.

http://www.tribune.gr/world/news/article/437517/moscha-paradechthike-oti-rosi-parastratiotiki-skotothikan-apo-amerikaniki-aeroporiki-epidromi-sti-syria.html