Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

BINTEO-Ισλαμιστής Δολοφόνησε Ορθοδόξους μετά την λειτουργία της Κυριακής

Σάλο προκάλεσε στην παγκόσμια αλλά και ρωσική κοινωνία η φονική επίθεση ενός τζιχαντιστή του αυτοαποκαλούμενου «Ισλαμικού Κράτους» έξω από έναν ορθόδοξο ναό στη νότια Ρωσία.

Στα ανατριχιαστικά πλάνα διακρίνεται ο γενειοφόρος νεαρός με μαύρο γιλέκο και φόρμα παραλλαγής να διασχίζει το δρόμο στην πόλη Κιζλιάρ στο βόρειο Νταγκεστάν και να ανοίγει πυρ με κυνηγετική καραμπίνα εναντίον δύο γυναικών που μόλις είχαν βγει από το ναό μετά το τέλος του εσπερινού χθες το απόγευμα.
Ο δράστης, ο 22χρονος Χαλίλ Χαλίλοφ, κάτοικος του Κιζλιάρ, πλησίασε τα θύματα και φωνάζοντας «Αλλάχου Άκμπαρ» τα εκτέλεσε εν ψυχρώ, ενώ μια γυναίκα διακρίνεται στις εικόνες να απομακρύνεται έντρομη από το σημείο.
Τέσσερις γυναίκες σκοτώθηκαν επί τόπου, άλλη μία υπέκυψε αργότερα στα τραύματά της στο νοσοκομείο.
Ο δράστης, ο οποίος τραυμάτισε επίσης δύο μέλη των δυνάμεων επιβολής του νόμου, προσπάθησε να διαφύγει όταν οι πιστοί ταμπουρώθηκαν μέσα στο ναό, αλλά έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών.



Το αιματηρό περιστατικό, το οποίο συνέβη ακριβώς έναν μήνα πριν από τις προεδρικές εκλογές στη Ρωσία, την 18η Μαρτίου, εκτυλίχθηκε «στην έξοδο μιας εκκλησίας», επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή από το υπουργείο Υγείας, που δεν θέλησε να κατονομαστεί.