Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Με το τέστ μπύρας μάλλον πήρε η Τουρκία τα Γερμανικά άρματα μάχης Leopard 2Α4

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ


Ρώσοι αναλυτές: Οι Κούρδοι βρήκαν το αδύναμο σημείο των τουρκικών αρμάτων Leopard 2Α4
Ανησυχία στις τάξεις του τουρκικού στρατού προκάλεσαν οι καταστροφές σε άρματα μάχης Leopard 2A4 από τους Κούρδους με την χρήση αντιαρματικών πυραύλων σοβιετικής σχεδίασης. Ρώσοι αναλυτές επεσήμαναν στο πρακτορείο Sputnik πως το αδύναμο σημείο του άρματος είναι το σημείο αποθήκευσης πυρομαχικών.
  
«Αποδείχτηκε για μια ακόμη φορά πως το πολυδιαφημισμένο άρμα έχει θανάσιμα ελαττώματα, καθώς τα περισσότερα από τα πυρομαχικά που μεταφέρει είναι αποθηκευμένα στο μπροστινό αριστερό σημείο με αδύναμη θωράκιση και στις δύο πλευρές», αναφέρουν ειδικοί στο ρωσικό κέντρο στρατηγικών και τεχνολογικών αναλύσεων που είδαν το βίντεο της καταστροφής αρμάτων Leopard από Κούρδους.
Πρόσθεσαν δε πως τα πρώτα δείγματα αυτής της αδυναμίας φάνηκαν στα άρματα που έχασε ο τουρκικός στρατός πολεμώντας το Ισλαμικό Κράτος στην Αλ Μπάμπ τον Δεκέμβριο του 2016.
Οι ειδικοί θεωρούν πως τα άρματα κοντά στην Εφρίν χτυπήθηκαν από αντιαρματικό πύραυλο Fagot που σχεδιάστηκε από τους σοβιετικούς στις αρχές της δεκαετίας του 1970 μια δεκαετία πριν την εμφάνιση των Leopard-2.
Οι πύραυλοι Fagot χρησιμοποιούνται ακόμα από τουλάχιστον 30 χώρες.