Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Αποκλειστικό: Κλείνουν τον Πανάγιο Τάφο οι τρεις χριστιανικές κοινότητες των Ιεροσολύμων, αντιδρώντας στους υπερφόρους που τους επιβάλουν οι Ισραηλινοί

Μετά την ανακοίνωση του κράτους του Ισραήλ, ότι θα υπάρξει υπερφορολόγηση στις χριστιανικές εκκλησίες των Ιεροσολύμων, έχουν έρθει  τα πάνω κάτω στα Ιεροσόλυμα.
Σήμερα, σύμφωνα με όσα σας έχουμε γράψει από το πρωΐ,  από το πατριαρχείο Ιεροσολύμων, έκλεισε ο Ναός της Αναστάσεως με πρωτοβουλία και των τριών κοινοτήτων,Ελλήνων,Αρμενίων και Φραγκισκανών προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τους άδικους φόρους που θα τους γονατίσουν. 
Ο Ναός έκλεισε στις 12.00 το μεσημέρι, σήμερα,Κυριακή της Ορθοδοξίας δεν θα μπορεί κανείς να εισέλθει σε κανένα προσκήνυμα μέσα στο Ναό , ούτε στον Πανάγιο Τάφο ούτε στον Γολγοθά. 
Είναι η πρώτη κίνηση που γίνεται ως διαμαρτυρία για τους υπερφόρους και σύμφωνα με την αγιοταφική αδελφότητα αυτή θα είναι μόνο η αρχή.
Το Ισραήλ τον τελευταίο καιρό προσπαθεί να αποδυναμώσει την παρουσία των Χριστιανών στα Αγία προσκηνύματα εφαρμόζοντας διάφορα άδικα μέτρα.
Στο παρελθόν προσπάθησε και πάλι να αναγκάσει το πατριαρχείο Ιεροσολύμων να πληρώσει ένα υπέρογκο ποσό για λογαριασμό νερού που αφορούσε χρονικά διαστήματα δεκάδων χρόνων, το οποίο δεν ήταν υποχρέωση του ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου .
Αμέσως μετά δημιούργησε αναστάτωση με την ανάληψη των εργασιών αναστήλωσης του Πανάγιου Τάφου, όταν αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να τον σφραγίσουν ως ακατάλληλο.
Έπειτα δικάζει τους αγιοταφίτες για αγοραπωλησίες κτημάτων και οικημάτων που οι ίδιοι προκάλεσαν προς ίδιον όφελος για να δημιουργήσουν εβραϊκές συνοικίες.
 
Όλα αυτά τα εχθρικά συμβάντα συμβαίνουν στην Ιερουσαλήμ, εναντίον των Χριστιανών,  την ώρα που οι πόρτες του ελληνικού κράτους έχουν ανοίξει διάπλατα στους Ισραηλινούς και σε συνεργασίες. 
Ακόμη και το Αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων ανοίγει τις πόρτες του στην Ισραηλινή πρέσβη της Αθήνας, η οποία τους επισκέπτεται επίσημα αλλά κι ελληνικά σχολεία ανοίγουν τις πύλες τους στο μεγάλο θέμα της διάσωσης των Εβραίων από Έλληνες την περίοδο της δίωξής τους από τους Γερμανούς δημιουργώντας θεατρικές παραστάσεις.
Και αναρωτιέται κανείς οι Έλληνες διπλωμάτες και η ελληνική κυβέρνηση δεν τα βλέπει αυτά;
Τι κάνει ; Ποια είναι η παρέμβαση της σε όλα α αυτά τα εγκλήματα ; Πόσο πια θα κάνει ότι δεν βλέπει... 
Η ανακοίνωση των τριών κοινοτήτων: