Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

Ε.Ε και Η.Π.Α φιλοξενούν κατόπιν συνεννόησης 3.000 Μουτζαχεντίν στα Βαλκάνια

Πρώην Γερουσιαστής των ΗΠΑ: Το Ιράν προετοιμάζεται να επιτεθεί στο στρατόπεδο Μουτζαχεντίν στα Τίρανα»
Φεβρουάριος 16, 2018. 22:43
Ο Αμερικανός πρώην Γερουσιαστής Ρομπέρ  Τορρισέλι, εξέφρασε τη δυσφορία του για το δημοσίευμα περί των Μουτζαχεντίν των Τιράνων και ειδικότερα για το αλβανικό κανάλι που δημιούργησε ολόκληρο θέμα με τους αντικαθεστωτικούς του Ιράν.
Ο Τορρισέλι είναι επίσημος εκπρόσωπος της ιρανικής αντιπολίτευσης, γνωστής ως ‘ΜΕΚ’ – Λαϊκής Οργάνωσης των Μουτζαχεντίν του Ιράν και με δηλώσεις του καταφέρθηκε κατά του αλβανικού καναλιού Top Channel, για τον τρόπο που παρουσίασε το θέμα, δημιουργώντας μια αρνητική εικόνα για τους ανθρώπους που αντιπολιτεύονται το καθεστώς του Ιράν και φιλοξενούνται σε στρατόπεδο στο Δυρράχιο.

Ο ίδιος θα τονίσει ότι οι πράκτορες του Ιράν έχουν κάνει καλή δουλειά στα Βαλκάνια, ώστε να παρουσιάζονται οι αντικαθεστωτικοί του Ιράν ως εγκληματίες.

«Όταν τα μέλη της MEK βρίσκονταν στο Ιράκ, οι πράκτορες του ιρανικού καθεστώτος χρησιμοποίησαν την ίδια προπαγάνδα. Μέσα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στο Ιράκ προετοίμασαν έναν σενάριο τρομοκρατίας στο στρατόπεδο Ασράφ. Στη διάρκεια αυτών των επιθέσεων 140 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από χίλιοι τραυματίσθηκαν», δήλωσε ο γερουσιαστής Τορρισέλι ,ο οποίος δήλωσε ότι η ιρανική αντιπολίτευση υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ.

Το 2014, τέσσερις χιλιάδες Ιρανοί μέλη της αντιπολίτευσης έφθασαν στην Αλβανία.
 

«Υπάρχει μια αυξανόμενη ανησυχία στις ΗΠΑ, ακόμη και μεταξύ των μελών του Κογκρέσου για κακόβουλη δραστηριότητα με την αποδοχή του ιρανικού καθεστώτος στα Βαλκάνια. 
Η Ιρανική Αντιπολίτευση αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα ότι το ιρανικό καθεστώς έχει πρόσφατα διορίσει τον Μοσταφά Ροοντακί έναν βετεράνο πράκτορα της MOIS του , ως πρώτο Γραμματέα της πρεσβείας του καθεστώτος στην Αλβανία», είπε ο Τορρισέλι.
 

Μάλιστα ισχυρίσθηκε ότι ο Ιρανός Ροοντακί χρησιμοποιεί πρώην πράκτορες  χορηγώντας  χρηματικά ποσά προκειμένου να συνωθήσει συνωμοσίες της  MOIS κατά της MEK».

(Στοιχεία από gazetatema.net, tesheshi.com)

--