Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

Σε ερωτηματικά και επιβεβαιώσεις μας βάζει η συνάντηση Πατριάρχη Μόσχας με Πάπα για αποτροπή πυρηνικού ολέθρου! Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός «Τον Πάπα να καταράσθε, αυτός θα είναι η αιτία του κακού»

Πατριάρχης Μόσχας σε Βασιλιά Αμπντάλα: ''Γι' αυτό συναντήθηκα με τον Πάπα...''
Επίσκεψη στην Ρωσική Ομοσπονδία πραγματοποιεί τις ημέρες αυτές ο Βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα, ο οποίος πραγματοποιεί συνομιλίες για θέματα που αφορούν την ρωσο-Ιορδανική
συνεργασία σε επίκαιρα ζητήματα, όπως την κατάσταση στην Συρία και την Μέση Ανατολή.
Σήμερα ο Βασιλιάς της Ιορδανίας είχε προσωπική συνάντηση με τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλο, στην αίθουσα υψηλών προσώπων εντός του Καθεδρικού Ναού του Σωτήρος Χριστού της Μόσχας.
Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρωσίας καλωσόρισε τον Βασιλιά Αμπντάλα και την συνοδεία του, τονίζοντας ότι είναι ιδιαίτερη τιμή για εκείνον και τους συνεργάτες του η συνάντηση αυτή.
Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας οι δύο ηγέτες αναφέρθηκαν στη Μέση Ανατολή και την κατάσταση στην Συρία, καθώς και στην εξεύρεση ειρηνικής λύσης στην ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση.
Επίσης ο Πατριάρχης Κύριλλος, αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με τον Πάπα Φραγκίσκο στην Αβάνα τον Φεβρουάριου του 2016, την οποία συνδύασε με την κατάσταση στην Συρία.
"Η απειλή μιας άμεσης σύγκρουσης μεταξύ των εκπροσώπων των δύο πυρηνικών δυνάμεων στη Συρία, έγινε η αφορμή να συναντηθώ με τον Πάπα Φραγκίσκο.
 Τότε ένα λάθος μπορεί να οδηγούσε σε άμεση σύγκρουση μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, και όταν ένιωσα τον κίνδυνο αυτό, συναντήθηκα με τον Πάπα, παρά το γεγονός ότι ποτέ στην ιστορία του Πατριάρχη Μόσχας δεν υπήρξε παρόμοια συνάντηση" - δήλωσε ο Πατριάρχης Κύριλλος.
Να αναφερθεί ότι σύμφωνα με τον Πατριάρχη Κύριλλο, ο κοινός αγώνας κατά της τρομοκρατίας παρεμποδίζεται από μερικά κράτη, με μοναδικό στόχο να επιτύχουν τους πολιτικούς τους στόχους.
Τέλος ο Πατριάρχης Μόσχας υπογράμμισε ότι στο θέμα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας συμφωνεί με τον Πάπα Φραγκίσκο, υπογραμμίζοντας πως χρειάζεται συντονισμός, διότι οι διωγμοί των Χριστιανών συνεχίζονται και σήμερα μέχρι την Αφρική.
abdala mosxas
abdala mosxas
http://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/20119-patriarxis-mosxas-se-basilia-ampntala-gi-auto-sunantithika-me-ton-papa