Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

O Κόσμος θα ήταν διαφορετικός χωρίς την Ρωσία!

"Αρμαγγεδόνας",  αντιστράτηγος Nitzan Alon 
Η απόλυτη καταιγίδα - «Το Ισραήλ θα εισβάλλει στον Λίβανο» - Διάσκεψη με Ιράν και Τουρκία εξήγγειλε η Μόσχα
Προειδοποίηση προς τον Λίβανο ότι αν δεν απομονώσει τις ιρανικές δυνάμεις και την Χεζμπολάχ το Ισραήλ εντός του 2018 θα εισβάλλει στη χώρα, έστειλε ο αντιστράτηγος Nitzan Alon.
Όπως δήλωσε κατά την διάρκεια εκπομπής στο ραδιοφωνικό Σταθμό των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ ο αντιστράτηγος, το 2018 είπε ότι ο επόμενος πόλεμος στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ δεν θα είναι μόνο μεταξύ της  Hezbollah και του Ισραήλ, αλλά μεταξύ των ιρανικών δυνάμεων που έχουν εγκατασταθεί μόνιμα στη χώρα προερχόμενες από την Συρία, όπου επί μία πενταετία αντιμετώπισαν επιτυχώς τον ISIS
Εάν αυτό συμβεί,ο αντιστράτηγος Nitzan Alon σημείωσε ότι, "Θα είναι η πρώτη φορά που οι κάτοικοι του Λιβάνου θα αντιμετωπίσουν αληθινά δύσκολες καταστάσεις" προειδοποιώντας με "Αρμαγγεδόνα" που θα εξαπολύσει το Ισραήλ κατά την διάρκεια της επίθεσης
Ο αντιστράτηγος Nitzan Alon  ηγείται της Διεύθυνσης Επιχειρήσεων του ισραηλινού Στρατού.
Τον περασμένο Δεκέμβριο οι ισραηλινές δυνάμεις είχαν λάβει θέσεις μάχης στο νότιο Λίβανο, αλλά η κατάσταση εκτονώθηκε με παρέμβαση του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν κι ενώ εκατοντάδες πλούσιοι Λιβανέζοι είχαν αρχίσει να εγκαταλείπουν την περιοχή, όπως επίσης και Σύροι που είχαν καταφύγει στον Λίβανο μετά το πόλεμο στη πατρίδα τους.
Τώρα, συνάντηση θα έχουν τον Απρίλιο οι πρόεδροι της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν και του Ιράν Χασάν Ροχανί τον Απρίλιο, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο Ria, επικαλούμενο τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.
Κατά τον κ. Πεσκόφ, οι προετοιμασίες για τη συνάντηση, η οποία θα γίνει στην Τουρκία, έχουν ήδη ξεκινήσει.Οι υπουργοί Εξωτερικών των τριών χωρών αναμένεται να συναντηθούν στο Καζακστάν σε δύο εβδομάδες για να προετοιμάσουν το έδαφος για τη Σύνοδο της Κωνσταντινούπολης στη Συρία, μετέδωσε νωρίτερα σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο τον Ιρανό υπουργό Εξωτερικών Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ.
Στο μενού και ο Λίβανος: Σε ένα σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου, 1250 Σύροι του Λιβάνου είχαν καταφύγει στη Κύπρο.
"Είναι αναπόφευκτο ότι θα υπάρξει σύγκρουση μεταξύ των Ισραηλινών και των Ιρανών", υποστηρίζει ο Λιβανέζος στρατηγικός αναλυτής Μ.Itani.
"Ο Ασαντ θα προσπαθήσει τελικά να ανακαταλάβει έδαφος στη νοτιοδυτική Συρία, φέρνοντας τους Ιρανούς συμμάχους στα σύνορα του Ισραήλ.
Οι Ισραηλινοί φαίνεται να έχουν χάσει την πίστη τους ότι οι Ρώσοι θα εμποδίσουν τον Ασαντ και το Ιράν να κάνουν τέτοιες κινήσεις.
To Ισραήλ θα απωθήσει τις στρατιωτικές δυνάμεις του Ιράν με αεροπορικές επιδρομές στη νότιο Συρία και θα προσπαθήσει να καταλάβει και να ελέγξει την περίμετρό του με εισβολή στο νότιο Λίβανο".
Στον Λίβανο υπολογίζεται ότι υπάρχει ιρανική στρατιωτική δύναμη περί τις 15.000 άνδρες οι οποίοι αυξομειώνονται ανάλογα με τις ανάγκες του συριακού μετώπου.