Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Στην αλβανική τηλεόραση βλέπουν πόλεμο στα Βαλκάνια και αλλαγή συνόρων στην Τουρκία

Τα θέματα της περιφερειακής επικαιρότητας αποτέλεσαν τα θέματα της εκπομπής “Studio e Hapur” [Ανοικτό Στούντιο] με την γνωστή στην Αλβανία δημοσιογράφο Ένι Βασίλι στην τηλεόραση News24.
Μεταξύ των  συζητήσεων ο επίσης γνωστός συντονιστής Αριάν Τσάνι εξέφρασε τις απόψεις τους για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα (δυτικά) Βαλκάνια. Είπε χαρακτηριστικά ότι «ένα μυστικό χέρι προετοιμάζει μια τρομερή αναταραχή στα Βαλκάνια και δεν είναι πολύ μακριά».
 
«Οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα και οι πρόσφατες συζητηθείσες ιδέες εδαφικών συναλλαγών ή αλλαγών συνόρων στην περιοχή των Βαλκανίων ήταν ορισμένα από τα θέματα της εκπομπής “Studio e Hapur” με την Ένι Βασίλι στην News24», αρχίζει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.
 
Λαμβάνοντας το λόγο τόνισε – σύμφωνα με την εφημερίδα ‘Tema’:
 
Βλέπω ένα μελλοντικό σχέδιο που ίσως δεν τόσο μακριά. Αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή  δεν είναι απλά μια σύμπτωση αλλά σχεδιάζεται η αλλαγή των συνόρων, όχι μόνο εδώ, αλλά παντού, ακόμη και στο Κοσσυφοπέδιο, τη Σερβία, τη Βοσνία, αλλά και στην Τουρκία. Η ερώτησή μου είναι εάν θα υπάρξει πόλεμος και στη χώρα μας. Αυτές ή είναι συμπτώσεις ή ένα αόρατο χέρι που όλοι γνωρίζουμε ποιο είναι, μαγειρεύει και μια μέρα θα ξεχειλίσει και δεν θα έχουμε καμία σωτηρία».
Σε απάντηση ο δημοσιογράφος Αριάν Κούρι τόνισε ότι «σε όλες τις βαλκανικές χώρες υπάρχει ένας οικονομικός πόλεμος» προσθέτοντας ότι «οι μεγάλες δυνάμεις έχουν στοχεύσει στα Βαλκάνια, οι ΗΠΑ,  η Τουρκία και ο Ρωσικός κόσμος, υπάρχει ένα χέρι που  γράφει ένα σενάριο. Υπάρχουν τρεις μεγάλοι πολιτισμοί που θα συγκρουσθούν».
 
(Στοιχεία από gazetatema.net)
--