Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Η χώρα μας στα μνημόνια και η Τουρκία πολεμική μηχανή, εάν και εφόσον επιτεθεί θα μιλάμε για την μεγαλύτερη συνομωσία του πλανήτη εναντίον της Ελλάδος!

Τουρκία: O Υπουργός Άμυνας ανακοίνωσε τον εκσυγχρονισμό του στόλου
Τον εκσυγχρονισμό του στόλου της Τουρκίας ανακοίνωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Νουρετίν Τζανικλί, εξαιτίας των εξελίξεων στη Μεσόγειο και το Αιγαίο.
Aκόμα ο κ. Νουρετίν Τζανικλί δήλωσε ότι η Τουρκία έχει δεχθεί πολύ σημαντικές παραγγελίες από το εξωτερικό για πώληση πολεμικών της πλοίων και υποβρυχίων. «Αλλά δεν πουλάμε, γιατί τα χρειαζόμαστε εμείς».

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων έξω από την τουρκική βουλή, ο Τούρκος υπουργός δήλωσε ότι και τα πολεμικά πλοία και τα υποβρύχια που διαθέτει η Τουρκία πρέπει να εκσυγχρονιστούν, σύμφωνα με δημοσίευμα του sigma live. «Και θα το κάνουμε γρήγορα», είπε ο Τζανικλί, προσθέτοντας ότι οι τελευταίες εξελίξεις στη Μεσόγειο και το Αιγαίο έδειξαν ότι η Τουρκία πρέπει να έχει ισχυρά πολεμικά πλοία και υποβρύχια στη θάλασσα.

Ο Νουρετίν Τζανικλί είπε ότι η Τουρκία έχει δεχθεί πολύ σημαντικές παραγγελίες από το εξωτερικό για πώληση πολεμικών της πλοίων και υποβρυχίων. «Αλλά δεν πουλάμε, γιατί τα χρειαζόμαστε εμείς», είπε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου στα σχέδια της Τουρκίας για τον εκσυγχρονισμού του στόλου της είναι τα μαχητικά αεροσκάφη F-35B, με δυνατότητες σύντομης απογείωσης και κατακόρυφης προσγείωσης (STOVL), σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της hurryiet.

Eίναι άγνωστο για πόσα F-35B ενδιαφέρεται η Άγκυρα, ωστόσο, είναι γνωστό ό, τι το Τουρκικό Ναυτικό επιδιώκει την αγορά έως 16 μαχητικών.
Ακόμα περισσότερα ΕΔΩ.


Με πληροφορίες από το sigmalive