Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

''Απορρίψαμε'' την Ρωσία και απομονωθήκαμε απο Βαλκάνια και Ε.Ε

Η επίσκεψη του προέδρου του κράτους των Σκοπίων στην Άγκυρα
Ο πρόεδρος των Σκοπίων, Γκιόργκε Ιβάνοφ, στη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στην Τουρκία, σήμερα στην Άγκυρα, συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Μπινάλι Γιλντιρίμ και τον πρόεδρο της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, Ισμαήλ Καχραμάν.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες από το προεδρικό γραφείο του Ιβάνοφ, στη συνάντηση αντάλλαξαν απόψεις για τις συνολικές διμερείς σχέσεις μεταξύ των Σκοπίων και της Τουρκίας, όπου συμφωνήθηκε ότι οι δύο χώρες επιδιώκουν την αύξηση της παραδοσιακής φιλίας με εντατικές επαφές σε υψηλό και ανώτατο επίπεδο.
Στο πλαίσιο των φιλοδοξιών για την ευρωατλαντική ενσωμάτωση των Σκοπίων, ο πρόεδρος Ιβάνοφ, εξέφρασε  την ευγνωμοσύνη της χώρας του για τη σταθερή υποστήριξη της Τουρκίας.

«Η πρόσκληση της πΓΔΜ για ένταξη στο ΝΑΤΟ θα αποτελέσει πρόσθετη ώθηση για τις διαδικασίες μεταρρύθμισης στη χώρα και θα δημιουργήσει τεράστια οφέλη για τη μακροπρόθεσμη σταθερότητα και ασφάλεια της περιοχής», δήλωσε ο πρόεδρος Ιβάνοφ.


Στις συναντήσεις ανταλλάχθηκαν απόψεις σχετικά με τις δυνατότητες οικονομικής συνεργασίας και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πρέπει να ακολουθηθεί το παράδειγμα των εξαιρετικών πολιτικών σχέσεων και ότι και οι δύο χώρες πρέπει να επιδιώξουν την περαιτέρω εντατικοποίηση των εμπορικών ανταλλαγών.
 
Ο Ιβάνοφ εξέφρασε  την προσδοκία του για επέκταση του ενδιαφέροντος των τουρκικών επενδυτικών εταιρειών στα Σκόπια.
Ο πρόεδρος των Σκοπίων, θα συναντηθεί αργότερα με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
 
Συναντήσεις με τον Τούρκο πρωθυπουργό Γιλντιρίμ και τον πρόεδρο της Τουρκικής Συνέλευσης Καραμάν, είναι ο τίτλος  της ανακοίνωσης της σκοπιανής προεδρίας
 
(Στοιχεία από pretsedatel.mk, makfax.com.mk)
--