Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Ένας ολόκληρος κόσμος στηρίζεται πάνω σε ένα εύθραστο ηλεκτρονικό σύστημα, που ίσως αν σπάσει να μην ξανακολλήσει

«Κατέρρευσε» το ηλεκτρονικό σύστημα της British Airways
Ακυρώθηκαν όλες οι πτήσεις από Χίθροου και Γκάτγουικ για όλη την ημέρα!
 - Ακόμα και μέσα στα αεροπλάνα περίμεναν ώρες οι επιβάτες - Ρώμη, Μασσαλία, Μπέλφαστ, Πράγα, Μιλάνο μερικές από τις πόλεις όπου επίσης παρατηρούνται σοβαρά προβλήματα
Εκτός λειτουργίας βρίσκεται από τις 11 το πρωί (τοπική ώρα) σήμερα το ηλεκτρονικό σύστημα των βρετανικών αερογραμμών British Airways σε όλο τον κόσμο, με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται τεράστιες καθυστερήσεις, ενώ η εταιρεία αναγκάστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου να ακυρώσει όλες τις πτήσεις της από τα δύο αεροδρόμια του Λονδίνου, το Χίθροου και το Γκάτγουικ, αρχικά έως τις 6 το απόγευμα (τοπική ώρα) και αργότερα για όλη την ημέρα! 
Χαρακτηριστικό είναι, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το BBC, πως επιβάτες που είχαν επιβιβαστεί κανονικά στα αεροσκάφη και ετοιμάζονταν προς απογείωση παρέμειναν για ώρες εγκλωβισμένοι μέσα χωρίς ούτε να αναχωρούν αλλά ούτε και να μπορούν να αποβιβαστούν ξανά. Αντίστοιχα, αεροσκάφη που προσγειώθηκαν κατά την διάρκεια του προβλήματος δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν την διαδικασία, με αποτέλεσμα οι επιβάτες να μένουν και εκεί εγκλωβισμένοι.

Προβλήματα εξάλλου, εκτός από τα βρετανικά αεροδρόμια, παρατηρούνται και σε πολλές πόλεις ανά τον κόσμο, όπως στην Ρώμη, το Μιλάνο, την Πράγα, τη Μάλαγα, τη Μασσαλία ή το Μπέλφαστ.





Το προσωπικό της εταιρείας ανέφερε πως είναι πιθανό η British Airways να είναι θύμα κυβερνοεπίθεσης, καθώς εκτός λειτουργίας βρίσκεται τόσο η ιστοσελίδα της εταιρίας όσο και το σύστημα ηλεκτρονικού check - in, αν και επισήμως κάτι τέτοιο διαψεύστηκε λίγο αργότερα.

«Ζητάμε συγνώμη από τους πελάτες μας, οι οποίοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με καθυστερήσεις μετά από την διακοπή λειτουργίας ενός συστήματος IT, σήμερα το πρωί. Εργαζόμαστε προκειμένου να διορθώσουμε το πρόβλημα, το συντομότερο δυνατό», δήλωσε μία εκπρόσωπος των βρετανικών αερογραμμών.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα, αναφέρει ο Guardian, σημαίνει πως οι επιβάτες της εταιρίας δεν μπορούν να κάνουν ηλεκτρονικά check-in και έτσι δημιουργούνται τεράστιες ουρές και καθυστερήσεις, όπως άλλωστε δείχνουν και οι φωτογραφίες που ανέβασαν εξοργισμένοι επιβάτες στο Twitter.

Η κατάρρευση του συστήματος της British Airways έγινε το πρώτο Σαββατοκύριακο των διακοπών για πολλούς Βρετανούς, που σημαίνει πως ούτως ή άλλως η κίνηση ήταν αυξημένη. Η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα επιστρέψει τα χρήματα, ή θα αλλάξει δωρεάν τα εισιτήρια όσων οι πτήσεις ακυρώθηκαν.