Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Με δεκάδες παραβιάσεις στο Αιγαίο η Τουρκία "γιόρτασε" την Άλωση

Δεκάδες παραβιάσεις πραγματοποίησαν σήμερα στο Αιγαίο τουρκικά αεροπλάνα -τζετ, ελικοφόρα και ελικόπτερα- σε βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο.
Τον κύριο όγκο των παραβιάσεων του ελληνικού εναερίου
χώρου επωμίσθηκε ένα δικινητήριο αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας/ηλεκτρονικού πολέμου CN-235 το οποίο, ούτε λίγο ούτε πολύ, "έγραψε"... 36 παραβιάσεις του FIR Αθηνών, ενώ άλλες τρείς "χρεώθηκαν" σε ένα ζευγάρι τουρκικών F-16 που εισήλθαν οπλισμένα. Οι δε παραβάσεις Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας ανήλθαν σε τρείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τουρκικά μαχητικά παρέμειναν σε εθνικό εναέριο χώρο επί 21 λεπτά, από τις 15:01 μμ έως τις 15:22 μμ, όταν υποχρεώθηκαν να φύγουν μετά από την εμπλοκή τους με δύο ελληνικά μαχητικά του ιδίου τύπου τα οποία είχαν απογειωθεί προς αναγνώριση και αναχαίτιση των "αγνώστων ιχνών" από το αεροδρόμιο της Λήμνου. Αξίζει επίσης να σημειωθεί το "σώου" που έδωσε το τουρκικό ελικόπτερο το οποίο, αφού μπήκε από την περιοχή της Χίου προβαίνοντας σε δύο παραβιάσεις του ελληνικού FIR, επέστρεψε... κανονικά για προσνήωση στο ελικοδρόμιο τουρκικής φρεγάτας.
onalert