Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

2.000 χρόνια και πλέον περιγελούν και βλασθημούν τον Ιησού Χριστό


Ιστορικό σχόλιο του περιοδικού "Ο ΣΤΑΥΡΟΣ" για τη βλάσφημη ταινία"Ιησούς Χριστός Σουπερστάρ"
Μακροθυμεί ο Θεός. Μακροθυμεί και διά τους ανθρώπους, οι οποίοι προβάλλουν ή βλέπουν την αισχράν και βλάσφημον ταινίαν "Ιησούς Χριστός Σουπερστάρ".
Ο ίδιος, ο οποίος ηνείχετο να τον πτύουν, να τον υβρίζουν

, να τον περιπαίζουν οι Εβραίοι, ο ίδιος ανέχεται και τώρα να τον περιπαιζουν και να τον διακωμωδούν "χριστιανοί" με την ταινίαν αυτήν.
Ο ίδιος, ο οποίος ηνέχθη ένα Καζαντζάκην να σπιλώνη με την λογοτεχνικήν του πένναν την ακηλίδωτον ζωήν του, ο ίδιος ανέχεται και τώρα τον ξένον σκηνοθέτην, ο οποίος από κινηματογραφικής οθόνης σπιλώνει τον Άσπιλον και Άμωμον.


Ο ίδιος, ο οποίος ανέχεται τους "χριστιανούς" να βλασφημούν με την γλώσσαν των το υπερύμνητον όνομά του, ο ίδιος ανέχεται και τους "χριστιανούς", οι οποίοι μετέβησαν και μεταβαίνουν να παρακολουθήσουν την βλάσφημον ταινίαν.
Ανέχεται και μακροθυμεί ο Χριστός. Αυτή η ανοχή και μακροθυμία του είναι από τα μεγαλύτερα θαύματά του. Είναι απόδεξις της απείρου αγάπης του. Αλλά δεν ανέχεται ο Χριστός μόνον εκείνους, οι οποίοι διά της εν λόγω ταινίας τον υβρίζουν και τον διακωμωδούν. ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗΝ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ.Εάν όμως διά τον Χριστόν η ανοχή είναι δείγμα της αγάπης του, ΔΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ Η ΑΝΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΔΕΙΓΜΑ ΕΛΛΕΙΨΕΩΣ ΑΓΑΠΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΗ.
Ποίος θα ηνείχετο να παρουσιάσουν από κινηματογραφικής οθόνης τον πατέρα του χαριεντιζόμενον εν μέσω αμαρτωλών γυναίων και εξάλλων νεαρών; Και όμως τόσοι ορθόδοξοι χριστιανοί ανεχόμεθα της αισχράς και βλασφήμου ταινίας, η οποία παρουσιάζει ούτω πως τον αναμάρτητον Κύριον.
Ποίος κληρικός θα ηνείχετο να εισέλθη κάποιος ασεβής εις τον Ναόν του και να ρυπάνη την εικόνα του Χριστού με βόρβορον, με ακαθαρσίας;
Και όμως τόσαι χιλιάδες κληρικοί ανέχονται την προβολήν της αισχράς και βλασφήμου ταινίας, η οποία ρίπτει την άχραντον εικόνα του Χριστού εις τον βόρβορον.
Η ΑΝΟΧΗ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΑΙΚΩΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗΝ ΤΗΣ ΒΛΑΣΦΗΜΟΥ ΤΑΙΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ.
ΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ Η ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.
Διεμαρτυρήθη βεβαίως η Ι.Σύνοδος διά την προβολήν της ταινίας, αλλά δεν επέμεινε ζωηρώς διά την διακοπήν της προβολής.
Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΝ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΗ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ. ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΗΣ. ΔΙ ΑΥΤΟ Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ.
Ω ΧΡΙΣΤΕ! ΠΩΣ ΜΑΣ ΑΝΕΧΕΣΑΙ; ΠΩΣ ΑΝΕΧΕΣΑΙ ΝΑ ΣΕ ΔΙΑΚΩΜΩΔΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΑΝΕΧΕΣΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΚΩΜΩΔΗΣΙΝ ΣΟΥ;
Δείτε και: