Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

ΒΙΝΤΕΟ-Με φασιστικό τρόπο εναντίον της Ελλάδας η Μέρκελ καλωσόρισε τον Σκοπιανό

Εξευτελισμός της Ελλάδας από την Μέρκελ: «Kαλωσορίζω τον Μακεδόνα πρωθυπουργό» είπε στον Σκοπιανό!

Πριν αρχίσει να τοποθετείται στη συνέντευξη Τύπου η καγκελάριος της Γερμανίας Α.Μέρκελ προσφώνησε τον πρωθυπουργό των Σκοπίων Ζ.Ζάεφ ανακράζοντας: «Καλωσορίζω στο Βερολίνο τον Μακεδόνα Πρωθυπουργό»!
«Η θέση μου είναι ότι το ζήτημα πρέπει να λυθεί», έστειλε μήνυμα στην Αθήνα είπε η Γερμανίδα καγκελάριος. 
«Οι πιέσεις δεν βοηθούν στις διαπραγματεύσεις. Η λύση συμφέρει και τις δύο πλευρές και αυτό είναι μια καλή προϋπόθεση επιτυχίας. Έχω εμπιστοσύνη και στις δύο πλευρές ότι θα επιδιώξουν τη λύση», τόνισε επισημαίνοντας ότι οι συμβιβασμοί είναι πάντα επώδυνοι.
Η Άγκελα Μέρκελ εξέφρασε την ικανοποίησή της για την κινητικότητα που υπάρχει για το θέμα, το οποίο συζήτησε χθες με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και σήμερα με τον Σκοπιανό ομόλογό του.
Υπογράμμισε ότι το πρόβλημα δεν έχει ακόμη λυθεί. Ενθάρρυνε Ελλάδα και ΠΓΔΜ -την οποία αποκάλεσε «Μακεδονία»- να κάνουν βήμα κι επεσήμανε ότι «δεν έχουμε βρεθεί πιο κοντά σε λύση τα τελευταία δέκα χρόνια».
Από την πλευρά του ο Ζόραν Ζάεφ επεσήμανε τη βούληση της κυβέρνησής του να βρεθεί λύση στο θέμα με την Ελλάδα, «που έχει πρόβλημα με το συνταγματικό μας όνομα», όπως είπε.
Παράλληλα υπογράμμισε τη σημασία που δίνει η ΠΓΔΜ στη στήριξη της Γερμανίας, μεγαλύτερου εμπορικού εταίρου της χώρας του, στις προσπάθειες των Σκοπίων να ενταχθούν σε ΝΑΤΟ και ΕΕ και κάλεσε τις γερμανικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στα Σκόπια.