Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Η επικινδυνότητα του παγκοσμίου πολέμου μεταφέρεται στο 2013.

  Εγκατέλειψε την Συρία ο Ρώσος πρεσβευτής! Τι σημαίνει αυτό; Ο πρέσβης της Ρωσίας στη Δαμασκό, καθώς και οι πρέσβεις της Ρουμανίας και της Ινδίας, εγκατέλειψαν τη Συρία. Οι τρεις πρέσβεις μετέβησαν στη Βυρηττό και από εκεί ο πρέσβης της Ρουμανίας πέταξε στο Βουκουρέστι μέσω της Κωνσταντινούπολης, ενώ ο Ρώσος πρέσβης επέστρεψε στη χώρα του μέσω του Ντουμπάι.
 Σύμφωνα με πληροφορίες ως λόγο της απόφασής τους να μεταβούν στη Βυρηττό για να πάρουν το αεροπλάνο και όχι από το αεροδρόμιο της Δαμασκού,ανέφεραν είναι οι συγκρούσεις που γίνονται στην περιοχή.
Tώρα το τι ακριβώς σημαίνει αυτό για την κατάσταση στην χώρα, είναι κάτι που μένει να το δούμε. Τα "βρήκαν" άραγε οι Ρώσοι με τους δυτικούς, σχετικά με την αλλαγή του καθεστώτος, παίρνοντας ανταλλάγματα κάπου αλλού; Ή μήπως πρόκειται απλά για την συνειδητοποίηση του προς τα πού γέρνει πλέον η πλάστιγγα του εμφυλίου; Ή πρόκειται για βασική κίνηση προστασίας του προσωπικού τους; Δεν μπορούμε να ξέρουμε. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι οι εξελίξεις στην Συρία, αναμένονται δραματικές τις επόμενες εβδομάδες. Εξελίξεις που σίγουρα επηρεάζουν την χώρα μας αλλά και την Κύπρο. Οι αντάρτες, που στηρίχθηκαν με κάθε τρόπο από την Τουρκία, εάν έλθουν στην εξουσία, είναι δεδομένο ότι θα δημιουργήσουν προβλήματα στην ΑΟΖ της Κύπρου.
elkosmos.gr