Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Με λίγα λόγια…. Θα πολεμάμε χώρια αλλά με τον ίδιο σκοπό και στόχο. Στάχτη στα μάτια της Ελλάδος και στον αραβικό κόσμο!

ΤΟΥΡΚΙΑ-ΙΣΡΑΗΛ: τι είπε για τη σχέση τους και το ΝΑΤΟ ο Νταβούτογλου
Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου αποκάλυψε τις τρεις βασικές αρχές σχετικά με το Ισραήλ που θα τηρηθούν στις νατοϊκές δραστηριότητες.
Ο Νταβούτογλου είπε ότι το ΝΑΤΟ εδώ και δυο χρόνια ζητά συνέχεια από την Τουρκία να άρει τον αποκλεισμό σε βάρος του Ισραήλ.
Ο Νταβούτογλου υποστήριξε σε εκπομπή ιδιωτικού τηλεοπτικού καναλιού ότι επανέλαβαν στο Ισραήλ πως δεν θα κάνουν πίσω στις τρεις βασικές αρχές τους,για το θέμα του Μάβι Μαρμαρά και τη Γάζα.

Η Άγκυρα απαιτεί συγνώμη από το Ισραήλ,αποζημίωση των οικογενειών των θυμάτων της επίθεσης στο πλοίο και άρση του αποκλεισμου της Λωρίδας της Γάζας. Τίποτα απ΄ όλα αυτά βέβαια δεν συζητά καν το Ισραήλ.
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είπε επίσης ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ , Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, πρότεινε μια φόρμουλα η οποία βασίζεται στις τρεις αυτές βασικές αρχές της Τουρκίας.
Ο Νταβούτογλου μίλησε για τις τρεις βασικές αρχές στις οποίες δεν θα κάνει καμία παραχώρηση η Τουρκία.
«Σύμφωνα λοιπόν με αυτό το σχέδιο καμία νατοϊκή δραστηριότητα δεν θα λάβει χώρα στο Ισραήλ. Το Ισραήλ δεν θα συμμετάσχει σε καμία νατοϊκή επιχείρηση, άσκηση και καμία επιχείρηση στρατιωτικής φύσεως. Κανένας άνδρας των δυνάμεων ασφαλείας του Ισραήλ δεν θα αναλάβει δράση μαζί με στελέχη των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων. Επανεξετάσαμε όλες τις δράσεις συνεργασίας έτσι ώστε να γίνουν δεκτές αυτές οι τρεις βασικές αρχές».
onalert.gr