Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Εμπλέκεται και η Τουρκία στο θέμα με τα Σκόπια.

Προκαλεί ο Νταβούτογλου: Τα Σκόπια είναι το δεύτερο σπίτι μου.
«Η "Μακεδονία" είναι το δεύτερο σπίτι μου», τόνισε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου κατά την αναγόρευσή του, χθες το απόγευμα, σε επίτιμο διδάκτορα του κρατικού πανεπιστημίου των Σκοπίων «Κύριλλος και Μεθόδιος».
Ο υπουργός Εξωτερικών πραγματοποιεί από χθες διήμερη επίσκεψη στην ΠΓΔΜ με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.
«Η "Μακεδονία" είναι το δεύτερο σπίτι μου.
Υποστηρίζουμε τη "Μακεδονία" στη διένεξη σχετικά με το θέμα της ονομασίας, παντού στον κόσμο. Δεν είμαστε μόνοι φίλοι σας, αλλά εδώ αισθανόμαστε σαν να είμαστε από τη "Μακεδονία". Έχουμε πολύ στενούς δεσμούς και ισχυρή φιλία. Αυτό το λέω από τα βάθη της καρδιάς μου», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Νταβούτογλου στην ειδική τελετή αναγόρευσής του σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου, παρουσία του προέδρου της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβανόφ.
Σήμερα Παρασκευή, ο κ. Νταβούτογλου έχει συναντήσεις στα Σκόπια με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, τον πρόεδρο της Βουλής Τράικο Βελιάνοφσκι και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκολα Ποπόσκι.