Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

"Ωρολογιακή βόμβα οι μουσουλμάνοι στην Ευρώπη"

ΡΩΣΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ
Τα Χριστούγεννα επιδείνωσαν ακόμα περισσότερο το πρόβλημα της ολοκλήρωσης των μεταναστών στην Ευρώπη. Στις αρχές Δεκεμβρίου, ξέσπασε σκάνδαλο στην Δανία:
 οι μουσουλμάνοι μιας από τις πόλεις της εναντιώθηκαν στην τοποθέτηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου.
Οι Δανοί δυσαρεστήθηκαν και τοποθέτησαν το δέντρο. Ωστόσο, οι Αρχές των Βρυξελλών έχουν απορρίψει το χριστουγεννιάτικο δέντρο για «να μην προσβάλλουν τα θρησκευτικά αισθήματα των μουσουλμάνων». Οι ειδικοί συγκλίνουν στη γνώμη ότι η πολιτική της πολυπολιτισμικότητας έχει βρεθεί σε αδιέξοδο.

Στο έδαφος της Ευρώπης ζουν σήμερα πάνω από 20 εκατομμύρια μουσουλμάνοι. Δηλαδή ο κάθε ενδέκατος κάτοικος της Γαλλίας, ο κάθε εικοστός κάτοικος της Μεγάλης Βρετανίας και της Γερμανίας. Οι ειδικοί λένε ότι η συνύπαρξη των «οικοδεσποτών» και των «ξένων» έχει γίνει πραγματικό πρόβλημα. Η αιτία συνίσταται στη διαφορά των πολιτισμών, θεωρεί ο Ιγκόρ Μπελομπορόντοφ, διευθυντής του ρωσικού Ινστιτούτου Δημογραφικών Ερευνών:
«Η μετανάστευση μπορεί να είναι ελεγχόμενη και με θετικό πρόσημο, μόνο τότε όταν το υποδεχόμενο έθνος και η χώρα-δότρια είναι προσφιλείς ως προς την νοοτροπία τους - τον πολιτισμό, τη γλώσσα και τη νόηση. Εννοείται ότι οι Αυστραλοί που έρχονται στις ΗΠΑ ενσωματώνονται πιο εύκολα. Το ίδιο ισχύει και για τους μετανάστες από την Ελβετία στη Γερμανία.»
«Αλλά οι περισσότεροι μετανάστες στην Ευρώπη είναι από τη Μέση Ανατολή ή την Αφρική. Εκτός απ’ αυτό, όπως βεβαιώνουν ορισμένοι Ευρωπαίοι εμπειρογνώμονες δεν θέλουν, επιδεικτικά να ενσωματωθούν στην ευρωπαϊκή κοινωνία. Για παράδειγμα, το 10-15% των μεταναστών, που ήρθαν στη Γερμανία, δεν παρακολουθούν τα γλωσσικά μαθήματα και δεν αναγνωρίζουν το κράτος στο οποίο ζουν. Αφομοιώνονται κατά τόσο, όσο τους χρειάζεται για να εγκατασταθούν εκεί, να βρουν δουλειά και να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο».
Γίνεται λόγος για πολύ σοβαρή διαπολιτισμική σύγκρουση,- προειδοποιεί ο Γιούρι Κρουπνόφ, εμπειρογνώμονας του Ινστιτούτου Δημογραφίας και Μετανάστευσης της Ρωσίας.
«Συντελείται μια τεράστια επέκταση, και το γεγονός αυτό δεν συζητείται πια. Τώρα χρειάζεται να εξακολουθούμε να την συνεχίσουμε ή όχι. Σήμερα στην Ευρώπη, και όχι μόνο εκεί, διεξάγεται στην πραγματικότητα ένας αόρατος, αλλά άκαμπτος κοινωνικός και πολιτιστικός πόλεμος, όταν ορισμένοι εθνικοί εγωϊσμοί συγκρούωνται με άλλους».
«Εξάλλου, όπως επισημαίνουν πολλοί αναλυτές, για τις διαμορφωμένες συνθήκες ευθύνονται εν μέρει οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι. Οι μουσουλμάνοι είναι ισχυροί με την παραδοσιακή τους ηθική κουλτούρα και οι Ευρωπαίοι, δυστυχώς, μένουν σήμερα πίσω απ’αυτούς,» παρατήρησε συνοπτικά ο Ιγκόρ Μπελογκορόντοφ.
Ο ευρωπαϊκός κόσμος είναι υπερβολικά εξευτελισμένος και απ’ αυτή την άποψη οποιοσδήποτε μετανάστης που έρχεται από τη χώρα, όπου είναι ισχυρές οι οικογενειακές παραδόσεις, όπου υπάρχει σεβασμός προς τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, όπου ο άνδρας είναι έτοιμος να αναλάβει την ευθύνη για την οικογένειά του και η γυναίκα να είναι υπεύθυνη για το σπίτι της είναι εκ των προτέρων καταδικασμένος να κρατηθεί όσο το δυνατόν πιο μακριά από την πλευρά που τον δέχεται.
Το κύριο ερώτημα σήμερα είναι το εξής: θα προσαρμόζονται άραγε οι μετανάστες στους Ευρωπαίους είτε το αντίστροφο. Κρίνοντας από τις δημοσκοπήσεις, οι κάτοικοι της Γηραιάς Ηπείρου έχουν βαρεθεί πολύ. Για παράδειγμα, το 40% των Ιταλών ερωτηθέντων θεωρούν ότι οι άνθρωποι αυτοί αποτελούν ωρολογιακή βόμβα για τη χώρα. Σχεδόν οι μισοί ερωτηθέντες υποστηρίζουν την πλήρη απαγόρευση της μετανάστευσης. Μα θα συντελέσουν άραγε οι απαγορεύσεις στη βελτίωση της κατάστασης; Προς το παρόν κανένας δεν τολμά να δώσει απάντηση σ΄αυτή την ερώτηση.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr