Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Πέτυχαν τον στόχο τους, έκαναν τους έλληνες να απαρνιούνται την πατρίδα τους!

Έρευνα-σοκ: Ένας στους δύο Έλληνες θέλει να φύγει από τη χώρα!!!
Αποθαρρυντικά και απογοητευτικά είναι τα στοιχεία έρευνας για την οπτική με την οποία αντιμετωπίζουν οι Έλληνες την τρέχουσα οδυνηρή κατάσταση της χώρας.
Σύμφωνα με έρευνα της Adecco Ελλάδας ένας στους δύο εργαζόμενους θα ήθελε εργασία στο εξωτερικό, ακόμη και για εκτός αντικειμένου απασχόληση.
Βάσει των στοιχείων της σφυγμομέτρησης το 39% δήλωσε ότι δεν εργάζεται τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, ενώ, από το υπόλοιπο 61%, το 48% εργάζονται με σχέση πλήρους και 13% με σχέση μερικής απασχόλησης.
Η πλειονότητα όσων δεν εργάζονται (48%) δήλωσαν ότι βρέθηκαν εκτός αγοράς εργασίας μετά τη διακοπή της συνεργασίας τους από τον προηγούμενο εργοδότη τους.

Μεταξύ των ερωτηθέντων, σχεδόν οι μισοί (49%) ανέφεραν ότι τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο αναζητούν εργασία στο εξωτερικό.

Αν μη τι άλλο η συγκεκριμένη έρευνα θα πρέπει να προκαλέσει τουλάχιστον προβληματισμό στη συγκυβέρνηση, που αναλώνεται σε ευχολόγια και θριαμβολογίες για αλλαγή της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό, την ώρα που οι πολίτες είναι απογοητευμένοι και ο κοινωνικός ιστός διαλυμένος.
 briefingnews.gr