Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Αμέτρητοι οι αποκεφαλισμοί στο youtube από τους μισθοφόρους της νέας τάξης. Να’σαι καλά Γ.Α.Π εσύ και η δημοκρατική Aραβική Άνοιξη.

Γ. Παπανδρέου: Η Αραβική Άνοιξη έστειλε μήνυμα δημοκρατίας
Η Αραβική Άνοιξη βρέθηκε στο επίκεντρο της διάσκεψης της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, που πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου, παρουσία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Ο τελευταίος, ο οποίος είναι και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, επισήμανε ότι η Αραβική Άνοιξη έστειλε μήνυμα δημοκρατίας σε όλο τον κόσμο.
«Η Αραβική Άνοιξη άλλαξε καθοριστικά το τοπίο στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής και μετέφερε σε όλη την υφήλιο ένα ισχυρό μήνυμα για περισσότερη Δημοκρατία και συμμετοχή, για περισσότερη δικαιοσύνη. Είναι ένα μήνυμα που το καταλαβαίνουμε ιδιαίτερα εμείς, στην Ελλάδα, για ιστορικούς λόγους », σημείωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε «η Αραβική Άνοιξη βρίσκεται σε μια κρίσιμη φάση. Έχουν γίνει πολλά θετικά βήματα, όμως υπάρχουν και αβεβαιότητες για το μέλλον», τόνισε χαρακτηριστικά.





Ο Γιώργος Παπανδρέου υπογράμμισε ότι η Αραβική Άνοιξη μπορεί να δημιουργήσει νέες προοπτικές συνεργασίας σε όλη την περιοχή της Μεσογείου και αναφέρθηκε στον ρόλο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, στα νέα δεδομένα που διαμορφώθηκαν στον αραβικό κόσμο. «Η Σοσιαλιστική Διεθνής βρίσκεται δίπλα στους πολίτες του Αραβικού κόσμου, που μάχονται για ένα καλύτερο μέλλον. Και προσβλέπουμε στο διάλογο και τη συνεργασία με τις δημοκρατικές δυνάμεις και τις νέες κυβερνήσεις που θα προκύψουν, ώστε η Αραβική Άνοιξη να δημιουργήσει προοπτικές για τους νέους που πρωταγωνιστούν σ αυτό το Κίνημα», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.