Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Το βίντεο της ΧΑ που έκοψε το youtube.com

Με την ένδειξη «το video αυτό αφαιρέθηκε λόγω ρητορικής μίσους», το youtube.com κατέβασε προσωρινά ένα, μάλλον ανώδυνο, αλλά πολύ έξυπνο επικοινωνιακά, βίντεο που είχε αναρτήσει ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή με ευχές. Εμείς το ξαναβρήκαμε στο youtube.com και σας το δείχνουμε, ελπίζοντας να μην το κόψουν πάλι.

Το βίντεο «ντύνει» μουσικά το τραγούδι «Ας ερχόσουν για λίγο» με τη φωνή της Δανάης Στρατηγοπούλου.
 Στο πρώτο μέρος του βίντεο έχουν χρησιμοποιηθεί εικόνες από την «παλιά Αθήνα», ενώ στο δεύτερο παρουσιάζεται η Ελλάδα του σήμερα, με πρόσωπα μεταναστών, αλλά και επεισόδια από πορείες και άλλες συγκεντρώσεις. «Από τα χρόνια που πέρασαν στο μέλλον που χτίζουμε με τον αγώνα μας. Καλά Χριστούγεννα με πίστη και δύναμη. Για μια νέα “παλαιά” Αθήνα. Για μια νέα Χρυσή Αυγή του Ελληνισμού», είναι το μήνυμα στο οποίο καταλήγει η Χρυσή Αυγή.
Η Χρυσή Αυγή επέλεξε να «ντύσει» μουσικά το βίντεο με το τραγούδι που συνέθεσε ο Μιχάλης Σουγιούλ που γεννήθηκε στο Αϊδίνιο της Μικράς Ασίας και η οικογένειά του μετανάστευσε στην Αθήνα το 1920. Είναι άγνωστο ποιος επικαλέστηκε «ρητορική μίσους» και ζήτησε από το youtube να κατεβάσει το βίντεο, αλλά υπάρχουν οι "συνήθεις ύποπτοι"..
 

defencenet.gr