Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

"Πάρτι" εκατομμυρίων ευρώ για τις νάρκες, από ΜΚΟ! Ερευνάται ο ρόλος πολιτικών δημοσιογράφων.

Μεγάλο πάρτι με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις γινόταν στον χώρο της Εθνικής Άμυνας.
Όπως προκύπτει από τις έρευνες που γίνονται από τις αρχές τουλάχιστον 80 τέτοιες κάθε άλλο παρά μη κερδοσκοπικές εταιρείες έχουν επιβαρύνει με πολλά εκατομμύρια ευρώ τους Έλληνες πολίτες.
Όπως γράφει το
bloko.gr“η υπόθεση της ΜΚΟ "Ο Κύκλος της Πάτμου" και οι αποκαλύψεις για διασπάθιση αρκετών εκατομμυρίων ευρώ με επίκληση μάλιστα του ονόματος του πατριάρχη Κωνσταντινούπολης, φαίνεται ότι είναι σταγόνα στον ωκεανό της διαφθοράς κρατικών "λειτουργών και συλειτουργών"
μέσα από τις για την τραγική ειρωνεία του πράγματος ΜΚΟ…Στο στόχαστρο εισαγγελίας και Οικονομικής Αστυνομίας βρίσκονται τους τελευταίους μήνες συνολικά 80 τέτοιες εταιρείες- οργανώσεις, για τις μισές από τις οποίες σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, προκύπτουν σημεία και τέρατα. Σε αυτές δε, αναφέρεται ως σφόδρα πιθανή η εμπλοκή προσώπων απο το χώρο της πολιτικής, του στρατού αλλά και της δημοσιογραφίας.

Ως η πιο "ενδιαφέρουσα" υπόθεση ωστόσο παρουσιάζεται η χρηματοδότηση από την Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ), της ΜΚΟ με την επωνυμία «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης». Για χάρη της, στις αρχές του χρόνου δημοσιεύματα έκαναν λόγο για κρατικές εισφορές ύψους άνω των 8 εκατομμυρίων ευρώ.
 
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υφυπουργό Εξωτερικών το «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης» έλαβε από την ΥΔΑΣ, για την περίοδο 2000-2004 χρηματοδότηση ύψους 8.985.598,12 ευρώ για οκτώ εγκριθέντα προγράμματα που αφορούσαν αποναρκοθετήσεις στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, στον Λίβανο και στο Ιράκ.
 


Ο τότε βουλευτής του ΛΑΟΣ Θάνος Πλεύρης, είχε καταθέσει ερώτηση και ζητούσε να ενημερωθεί αν ευσταθούν οι ισχυρισμοί της συγκεκριμένης ΜΚΟ ότι «συνεργάζεται με τον ΟΗΕ», αν εμπλέκεται στην αποναρκοθέτηση του Έβρου και ποια είναι τα δηλωμένα μέλη της διοίκησής της στο Υπουργείο Εξωτερικών.



Όπως είχαν αναφέρει στην απάντησή τους οι τότε υφυπουργοί Εξωτερικών, Δημ Δόλλης και υφυπουργός Άμυνας, Κων Σπηλιόπουλος, «η ΜΚΟ Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης, με ΑΦΜ 099076166, είναι εγγεγραμμένη στο Μητρώο ΜΚΟ της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών, ενώ είχαν πει επίσης ότι «από τα διαθέσιμα έγγραφα των φακέλων των προγραμμάτων που υλοποίησε η ΜΚΟ Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης με χρηματοδότηση της ΥΔΑΣ, δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί η απευθείας συνεργασία της με τον ΟΗΕ» και ακόμη ότι «η Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών δεν σχετίζεται με θέματα αποναρκοθέτησης στην περιοχή του Έβρου».
onalert.gr